Primul caz de aplicare a Legii antimigratie in cazul unui ales local din Consiliul Municipal Piatra Neamt demonstreaza lipsa de eficienta a actului normativ. Consilierul local Andrei Baciu a fost exclus din formatiunea politica de pe listele careia a
Primul caz de aplicare a Legii antimigratie in cazul unui ales local din Consiliul Municipal Piatra Neamt demonstreaza lipsa de eficienta a actului normativ. Consilierul local Andrei Baciu a fost exclus din formatiunea politica de pe listele careia a ajuns in functie, PNL, inca din 31 martie anul acesta, insa, contrar Legii antimigratie, continua sa ocupe scaunul din legislativul pietrean, spre disperarea celor care vor sa desemneze un om credincios partidului. Situatia este cauzata mai ales de colegii de Consiliu local, care speculeaza o prevedere ambigua a legii, conform careia ei trebuie sa voteze daca iau sau nu iau act de incetarea mandatului. Strans uniti in jurul unui factor coalizator in favoarea caruia au abandonat partidele de origine, pastrandu-si carnetul doar pentru a nu pierde scaunele, consilierii locali au votat o data ca nu iau act de incetarea mandatului lui Andrei Baciu, dupa care s-au complacut in argumentul servit ca exista o contestatie in lucru a excluderii din PNL. Tergiversarea rezolvarii contestatiei a fost posibila, de asemenea, cu complicitatea presedintelui Consiliului de Onoare si Arbitraj al PNL Neamt. "Domnul Andrei Baciu nu a primit nici un raspuns la contestatia sa, pentru ca nu s-a prezentat la primul termen. Eu sunt de acord ca el a facut o contestatie si cred ca ar fi fost bine sa se judece aceasta contestatie mai demult. Din pacate, fostul presedinte al Consiliului de Onoare si Arbitraj nu a convocat acest for timp de doua luni. Probabil Andrei Baciu se teme sa nu-si piarda deplasarea in Coreea din luna septembrie o data cu pierderea functiei de consilier local", a precizat senatorul serban Stratila, presedintele PNL Piatra Neamt. Pentru a scapa de Andrei Baciu, PNL Neamt a chemat in instanta intregul Consiliu Local, primul termen fiind stabilit pentru 23 august. Desi nu mai slujeste de mult partidul, Andrei Baciu se considera in mod formal liberal, ceea ce il ajuta sa isi pastreze functia. "Eu sunt membru PNL. Pentru ca am spus ca domnul Stratila nu este lider PNL, ci doar un bun coleg, am fost amendat si scos din partid. Cred ca merit sa primesc inapoi toate drepturile de membru PNL, pentru ca am fost solidar cu acest partid din 2002. Eu am intrat ca independent in PNL, deci nu am cautat un alt partid care sa ma ridice. Acesta e motivul pentru care astept ca liberalii din actualul partid sa isi dea seama ca sunt chiar un stalp al PNL Neamt", sustine Andrei Baciu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.