UNIVERSITATE- Pasajul intra in renovare Pasajul pietonal de la Universitate va intra in renovare in toamana acestui an, acesta urmand sa fie modernizat din fonduri municipale, dupa ce a revenit in administrarea Primariei Capitalei, potrivit Mediafax
UNIVERSITATE- Pasajul intra in renovare Pasajul pietonal de la Universitate va intra in renovare in toamana acestui an, acesta urmand sa fie modernizat din fonduri municipale, dupa ce a revenit in administrarea Primariei Capitalei, potrivit Mediafax. Lucrarile vor incepe in toamna si presupun reabilitarea integrala a infrastructurii si a finisajelor interioare si exterioare, a pardoselilor si scarilor rulante de pe cele patru accese.   ITALIA - Romi din Romania, morti in incendiu Patru copii, romi din tara noastra, au murit, in noaptea de vineri spre sambata, in urma unui incendiu izbucnit intr-o tabara de romi aflata la periferia localitatii Livorno din centrul Italiei. Chemati pentru a stinge un incendiu de maracinis, pompierii au gasit in tabara o cabina de lemn distrusa de flacari, unde au descoperit trupurile celor patru copii.   TIMIS - Porcii cu pesta vor fi impuscati Comandamentul Judetean Antiepizootic din Timis (CJA Timis) a hotarat ca porcii din fermele unde a fost confirmat virusul pestei porcine, la Cenei, respectiv Igris, sa fie ucisi prin impuscare de catre reprezentantii Smithfield, apoi incinerati in bazine speciale, urmand ca resturile sa fie ingropate, relateaza Mediafax. Rezultatul arderii va fi ingropat in bazine betonate, etanseizate cu nisip, folie de polietilena, nisip si argila, se va stropi cu var si acoperi cu soda caustica, peste care se va pune doar nisip si pamant.   INVESTITIE - MApN da bani pentru submarin Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat ca in urmatoarele zile se va aloca un buget pentru repunerea in functiune a submarinului Delfinul, singurul submarin al Fortelor Navale Romane, relateaza Mediafax. Delfinul, cumparat in urma cu peste 20 de ani, cu 40 de milioane de dolari, nu este functional de aproximativ 11 ani, din cauza ca nu s-au gasit fondurile necesare pentru a i se cumpara baterii.   LONDRA - Big Ben, redus la tacere temporar Pentru prima data din 1956, bataile faimosului orologiu britanic Big Ben nu se vor mai auzi la Londra, deoarece acesta va fi supus unor lucrari de intretinere care vor dura pana in septembrie, relateaza BBC, preluat de Rompres. Aceasta lucrare este faza finala a unui program care vizeaza sa pregateasca "Marele Ceas" pentru sarbatorirea a 150 de ani de existenta peste doi ani.   NASA - Naveta Endeavour a fost avariata Protectia termica a navetei spatiale americane Endeavour a fost aparent afectata de impactul cu un fragment de gheata, la scurt timp de la lansare, dar amploarea avariilor nu a fost inca stabilita, a anuntat coordonatorul misiunii, potrivit Mediafax. El a afirmat ca, daca avaria se va dovedi grava, astronautii vor efectua o iesire in spatiu pentru reparatii, ei dispunand de materialele necesare pentru remedierea defectiunilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.