Ca urmare a articolului publicat la data de 6 august 2007, am primit urmatorul drept la replica:

Santal este un brand international existent pe piata romaneasca inca din 1991. A fost primul brand de pe piata romaneasca cu sucuri 100% natur
Ca urmare a articolului publicat la data de 6 august 2007, am primit urmatorul drept la replica:

Santal este un brand international existent pe piata romaneasca inca din 1991. A fost primul brand de pe piata romaneasca cu sucuri 100% naturale. Inca de atunci, produsele Santal erau realizate in conformitate cu Legislatia Comunitara Europeana in vigoare, chiar daca in anii 1990 vidul din legislatia din Romania permitea practic introducerea oricarui "produs", indiferent de continut, la capitolul alimentatie.


Astazi, gama de produse este foarte larga, acoperind trei mari categorii: Juice 100%, cu continut integral de suc de fructe; nectarurile cu continut de fructe cuprins intre 40% si 50%, formate din piure de fructe, apa,  zahar, acizi alimentari; bauturile racoritoare cu continut de fructe cuprins intre 0,1% si 30%, formate cu preponderenta din apa, suc sau piure de fructe, zahar si aditivi alimentari de tipul celor mentionati mai sus.
Santal TOP cu grapefruit si aloe vera este o bautura racoritoare cu continut preponderent de AP? (83,82%) si continut de 6% fructe cu ingrediente functionale: aloe vera in cazul de fata. Zaharul pentru indulcire este ingredient natural si se regaseste in produs in procentaj mai mic de 9%.


Aditivii alimentari se regasesc in proportie de 1,22%, cantitate infima, care nu poate reprezenta sub nici o forma un risc pentru sanatatea umana. Reteta este dezvoltata de unul dintre cele mai importante centre la nivel mondial de cercetare-dezvoltare de produse din aceasta categorie: Centrul de Cercetare Castellaro Italia, care dezvolta retete dupa norme legislative europene stricte, care stau la baza tuturor retelor produselor Santal. Referindu-ne la tipul de aditivi alimentari folositi, absolut toti cei folositi in sucul Santal Top sunt aprobati de legislatia comunitara europeana, care, pe baza unor studii aprofundate si legiferate, comunica faptul ca in conditiile utilizarii lor in proportiile admise de comunitatea europeana, NU REPREZINTA NICI UN GRAD DE RISC ASUPRA SANATATII UMANE. Colorantul Tatrazina despre care se vorbeste in articol este admis de legislatia comunitara europeana, pentru utilizarea lui in bauturile racoritoare necarbonatate, in cantitati de pana la 100 mg/litru. In produsul Santal TOP cu grapefruit si aloe vera, el se regaseste in proportie de 2,5 mg/litru de suc (adica 2,5% din cantitatea admisa legal).


Cat despre Legea 1924, la care se face referire in articol, aceasta nu are nici o legatura relevanta in cazul de fata. Misiunea noastra este de a contribui la satisfacerea consumatorilor nostri, in primul rand prin calitatea produselor noastre, care respecta LEGISLATIA UNIUNII EUROPENE IN DOMENIU, indiferent de zona in care sunt produse si comercializate.


Pentru o informare CORECTA a consumatorului de sucuri de pe piata romaneasca, dorim sa clarificam cateva detalii pe care suntem siguri ca orice consumator doreste sa le cunoasca:


Ce sunt aditivii alimentari? Ce sunt E-urile la vederea carora ne inspaimantam cu totii? Din nefericire, populatia nu cunoaste aceste detalii si nu credem ca mass-media informeaza corect consumatorii, pentru a putea lua decizii in cunostinta de cauza. Gasim in schimb multe interpretari personale, care duc catre dezinformare si alerta nejustificata. "Aditivul alimentar" este un termen de specialitate folosit pentru a clasifica substantele. Conform normelor oficiale, aditivii alimentari  sunt substante care se folosesc la prepararea unor produse alimentare, in scopul ameliorarii calitatii acestora, pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare. E-urile sunt indicii de clasificare a acestor aditivi alimentari. E-urile sunt prescurtari ale unui sistem de numerotare pentru ingredientele care au fost aprobate de Comitetul Stiintific al Alimentatiei si a Comisiei Codex Alimentarius din Uniunea Europeana.


Multe dintre E-urile folosite pot fi naturale: E 140 clorofile si clorofiline, E 160 a Caroteni, E 163 antociani, E 150 a caramel, E 440 pectine, E 300 acidul ascorbic etc. cu efect benefic asupra organismului uman.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.