CE BEM, CE MANCAM
Valoarea energetica a produsului este mare, insa poate fi consumata de majoritatea populatiei active, care are o dieta echilibrata.

Finetti sticks sunt "rulouri napolitane vieneze umplute cu crema de alune de padure
CE BEM, CE MANCAM
Valoarea energetica a produsului este mare, insa poate fi consumata de majoritatea populatiei active, care are o dieta echilibrata.

Finetti sticks sunt "rulouri napolitane vieneze umplute cu crema de alune de padure", contin "crema de alune de padure (50%), zahar, grasimi vegetale, zer, pudra, pasta de alune de padure (4%), lapte praf degresat, cacao pudra, emulsifiant: lecitina de soia (E322), stabilizator: mono si digliceride ai acizilor grasi (E471), vanilina, arome, sare, napolitana (50%): faina de grau, zahar, lapte praf degresat, colorant caramel (E150C), grasimi vegetale, emulsifiant: lecitina de soia (E322), sare, vanilina, arome. Poate contine urme de arahide". Pe eticheta nu este precizata valoarea nutritionala.


ANALIZA. Rezulta din compozitie ca produsul are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de zaharuri rafinate cu absorbtie rapida si index glicemic ridicat, dar si de grasimi vegetale, ne explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Aceasta compozitie imprima produsului si o densitate calorica ridicata, valabila atat pentru crema, cat si pentru napolitana. Produsul integral ofera organismului o sursa de gluten, dar si energie sub forma caloriilor oarbe, lipsind din compozitia produsului factorii de metabolizare a glucidelor (vitamina B1).


CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de boli hepatice. Persoanele sanatoase si active il pot consuma ocazional, cu moderatie, in contextul unei diete variate. Produsul este interzis diabeticilor, suferinzilor de celiachie, alergicilor la arahide si celor cu intoleranta la lactoza. (Cristina Andreea Calin)




Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.