"Ma gandesc sa renuntam la constructia de locuinte cu credit ipotecar, deoarece nu este un proces foarte rentabil si, in plus, sunt proiecte care dau foarte multa bataie de cap, in principal din cauza problemelor legate de utilitati sau exproprieri.
"Ma gandesc sa renuntam la constructia de locuinte cu credit ipotecar, deoarece nu este un proces foarte rentabil si, in plus, sunt proiecte care dau foarte multa bataie de cap, in principal din cauza problemelor legate de utilitati sau exproprieri. Noi am inceput acest program in 1999, cand creditul ipotecar nu exista, acum insa toata lumea poate accesa aceste credite si nu mai suntem spectaculosi", a declarat, ieri, ministrul Laszlo Borbely. El a afirmat ca, in perioada 2001-2007, ANL a construit circa 1500 de apartamente, numar care nu reprezinta un grad mare de rentabilitate.
Potrivit lui Borbely, decizia de a renunta la colaborarea cu ANL pe acest segment este inca in stadiu de proiect, intentia ministerului fiind de a se concentra pe dezvoltarea constructiilor de locuinte convenabile, care sa aiba preturi sub pretul pietei si sa fie cumparate de persoane cu venituri mici.
In luna iunie, MDLPL a anuntat ca va incepe constructia de locuinte convenabile si a primit din partea autoritatilor locale acordul de principiu pentru punerea la dipozitie a circa 1200 hectare de teren, pe care ar putea fi ridicate circa 450.000 de astfel de locuinte. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.