Din totalul celor 95 de jucatori din strainatate care evolueaza in acest sezon la echipele din Liga 1, 19 dintre ei au bifat cel putin o selectie in reprezentativele tarilor de origine.     Cei 95 de "stranieri" care joaca in prima liga
Din totalul celor 95 de jucatori din strainatate care evolueaza in acest sezon la echipele din Liga 1, 19 dintre ei au bifat cel putin o selectie in reprezentativele tarilor de origine.     Cei 95 de "stranieri" care joaca in prima liga din Romania reprezinta 36 de tari, iar Poli Timisoara este clubul care are sub contract cei mai multi internationali, patru la numar. Desi este prezent in ineditul "11", mijlocasul lui Dinamo, angolezul Ze Kalanga, are o situatie mai speciala. Din cauza disparitiei indelungate din lotul condus de Mircea Rednic, africanul risca sa fie reclamat de "caini" la UEFA si sa fie suspendat.      ANALIZA. Dintre jucatorii alesi pentru formula prezentata alaturat, doar bosniacul Guso, angolezul Ze Kalanga, armeanul Karamyan, bolivianul Mojica si moldoveanul Frunza sunt cu regularitate titulari in echipele lor nationale. Restul constituie, deocamdata, doar prezente sporadice in reprezentativele statelor din care provin sau abia din acest an au intrat in atentia selectionerilor. In aceasta ultima categorie intra polonezul Golanski, de la Steaua, slovenul lui Poli, Vrsici sau bulgarul Otelului, Jelev. Vrsici a reusit sa si marcheze impotriva nationalei Romaniei, in acea victorie cu 2-1 obtinuta de tricolori la Celje, in preliminariile pentru Euro 2008. Inclus pe lista rezervelor, mijlocasul Timisoarei Agunbiade are doar o prezenta pentru nationala Nigeriei, in acel celebru amical din Ghencea, de acum doi ani, cand africanii n-au reusit sa adune jucatori de-o echipa.     CONVOCARI. Inaintea acestui week-end, multi dintre strainii din Liga 1 au fost convocati pentru diverse meciuri oficiale sau amicale care vor avea loc la 22 august. Astfel, Artavazd Karamyan, de la Poli, si Romik Haciatrian, de la Unirea Urziceni, au fost chemati in vederea meciului Armenia - Portugalia, din preliminariile Euro 2008, iar fundasul Stelei, Pawel Golanski, a fost convocat de selectionerul Poloniei, Leo Beenhakker, in vederea partidei amicale cu Rusia. Moldovenii Viorel Frunza (Ceahlaul) si Denis Zmeu (FC Vaslui) vor evolua in amicalul Letonia - Moldova, portarul lituanian al Otelului, Gribauskas, a fost convocat pentru amicalul cu Turkmenistan, iar un alt jucator din lotul galaten, bulgarul Jivko Jelev, a fost trecut pe lista largita a lotului pregatit de Dimitar Penev, insa nu se stie inca daca va fi oprit pentru partida de verificare cu Tara Galilor. Portarul Pandurilor, Guso, va apara poarta Bosniei in meciul cu Croatia, iar slovenul lui Poli, Vrsici, s-ar putea intalni cu muntenegrenii Bozovici (Rapid) si Jovanovici ("U" Cluj) in meciul amical Slovenia - Muntenegru, de la Podgorica, ei primind convocari din partea federatiilor lor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.