Patriarhia Romana a sesizat ieri in scris CNSAS in legatura cu declaratiile date de Mircea Dinescu (foto) unui cotidian central, conform carora IPS Antonie Plamadeala ar fi activat in Securitate si i-ar fi cerut lui Ceausescu sa-l faca general.

Conform purtatorului de cuvant al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, sesizarea la care asteapta o decizie a fost depusa "de un laic" - reprezentant al Patriarhiei - la sediul CNSAS si a fost adresata presedintelui institutiei. Potrivit reprezentantilor Patriarhiei Romane, declaratiile lui Mircea Dinescu sunt incompatibile cu statutul de membru al Colegiului CNSAS.
"Potrivit legii privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii ca politie politica, darea spre publicitate a unor date sau informatii din dosare, necorespunzatoare adevarului, de natura sa lezeze viata, demnitatea, onoarea sau reputatia unei persoane constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani", precizeaza Patriarhia intr-un comunicat.

Contactat telefonic de Mediafax, Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, a aratat ca cele pe care le-a afirmat nu se regasesc in arhiva CNSAS si ca are informatiile dintr-o cu totul alta sursa. "Sa ma reclame unde doresc domniile lor, abia astept!", a spus Dinescu detasat.