Cel mai virulent a fost presedintele PC, Dan Voiculescu, care a spus ca asimilarea limbii romane uneia straine este "o jignire la adresa romanilor si o noua sfidare la adresa Constitutiei". "Il somez sa se opreasca la timp din declaratiile si din ges
Cel mai virulent a fost presedintele PC, Dan Voiculescu, care a spus ca asimilarea limbii romane uneia straine este "o jignire la adresa romanilor si o noua sfidare la adresa Constitutiei". "Il somez sa se opreasca la timp din declaratiile si din gesturile prin care nu face altceva decat sa sustina si sa incurajeze radicalii maghiari grupati in jurul UCM", a cerut liderul PC, citat de Mediafax. Spusele lui Basescu nu au produs reactii favorabile nici in randul maghiarilor, acestia comentand pe un ton ironic afirmatiile lui Basescu. "Ma bucur de faptul ca presedintele Traian Basescu descopera, dupa 17 ani, apa minerala la fata locului, pentru ca UDMR de 15 ani vorbeste de acest lucru", a spus Kelemen Hunor, presedintele executiv al UDMR, precizand ca sistemul este deja prevazut de cfatre noua Lege a invatamantului. La randul sau, Gazda Zoltan, presedintele UCM-Scaunul Sfantu Gheorghe, a spus ca presedintele a coborat finalmente "pe pamantul realitatii" adaugand ca spera ca ministrul Educatiei sa ia masurile care se impun. In schimb, Adomnitei a refuzat sa comenteze subiectul mirandu-se doar de ce Basescu nu a adresat aceste recomandari predecesorilor sai de la minister. (A.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.