Vanzarile Mazda au atins in primul semestru 353 de unitati in Romania, inregistrand o crestere de aproximativ 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, citat de  NewsIn.Cel mai bine vandut model al Mazda
Vanzarile Mazda au atins in primul semestru 353 de unitati in Romania, inregistrand o crestere de aproximativ 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, citat de NewsIn.Cel mai bine vandut model al Mazda in Romania, in primele sase luni ale anului, a fost Mazda 3, cu 115 unitati, urmat indeaproape de Mazda 6, cu 106 unitati comercializate. Pick-up-ul Mazda BT-50 a fost comercializat in 71 de exemplare.Compania precizeaza ca tinta de vanzari pentru Romania, pana la sfarsitul anului, consta in comercializarea a 1.000 de unitati. Mazda spera sa atinga aceste cifre ca urmare a introducerii modelelor Mazda 2 si Mazda CX-7 pe piata romaneasca.In Romania, constructorul japonez Mazda este reprezentat de zece dealeri, iar compania estimeaza ca numarul acestora va ajunge la 15 pana la sfarsitul anului.Alte tari care au inregistrat rezultate remarcabile pentru luna iulie sunt Cehia si Slovacia, unde vanzarile au crescut cu mai mult de 46% fata de anul anterior, inregistrand peste 200 de unitati.Operatiunile Mazda pe piata locala sunt coordonate de Centrul Mazda pentru Europa de Sud-Est, cu sediul la Klagenfurt, in Austria, infiintat la sfarsitul anului trecut, care gestioneaza activitatea pentru inca 12 piete, respectiv Austria, Ungaria, Slovenia, Croatia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Serbia, Bosnia, Macedonia, Moldova si Albania.Vanzarile la nivel mondial ale constructorului japonez s-au mentinut constante in primele patru luni ale anului fiscal curent, in jurul valorii de 99.000 de unitati.Ford Motor Co. detine o treime din producatorul nipon Mazda. Compania construieste aproximativ trei sferturi din vehiculele proprii in Japonia. In 2006, Mazda a construit 966.500 de vehicule in Japonia si 344.000 in unitatile de peste hotare, iar vanzarile globale inclusiv la alte automobile construite sub brandul Mazda s-au ridicat la 1,23 milioane unitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.