Un urs brun din Statele Unite va ajunge in scurt timp la Rezervatia „Libearty" din Zarnesti. Este vorba despre o ursoaica in virsta de 24 de ani, care se numeste Bettsy. Ea a fost gasita de politia animalelor din Huston intr-o cusca metalica de aproximativ 40 mp, linga o ferma de pui. „Faptul ca au gasit ursoaica linga acea ferma demonstreaza ca sint si acolo destui nebuni care confunda animalele salbatice cu cele de companie. Zilele acestea se fac demersurile, in SUA si Romania, pentru ca animalul sa poata ajunge la Zarnesti. In SUA nu exista nici o rezervatie de ursi bruni, ci doar de grizzly si ursi negri", spune Cristina Lapis, presedintele Asociatiei „Milioane de prieteni", administratorul Rezervatiei „Libearty".

Timp de trei saptamini, o echipa a canalului de televiziune „Animal Planet" a filmat in Parcul „Libearty". Ei au realizat un serial care va fi prezentat zilnic in episoade de cite 30 de minute. „Cred ca si Bettsy va face parte din film. Chiar daca subiectul se refera la ursii bruni din Romania, inclusiv la cei din cartierul brasovean Racadau", a adaugat Cristina Lapis.

Rezervatia de la Zarnesti s-a aflat in ultima perioada in centrul atentiei, deoarece au existat suspiciuni ca animalele ies din tarc si ataca localnicii, aflindu-se si un mort. „Au fost tot felul de comisii si institutii care au venit si au numarat ursii, au verificat actele, au controlat gardurile etc. Nu au gasit nimic in neregula, astfel ca varianta potrivit careia ursul ar fi provenit de la noi a cazut", a mai precizat Cristina Lapis.