Vicepresedintele BVB, Dan Paul, il acuza pe fostul membru al board-ului Cristian Sima ca incearca sa preia ilegal bursa si ca ar fi fost turnator la Securitate.Paul (stanga) si Sima s-au lansat in declaratii belicoase Scandalul legat de demisia lui Cristian Sima, fost membru in Consiliul BVB, continua. Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, sustine ca plecarea lui Cristian Sima ar putea fi legata de solicitarea Consiliului bursei, transmisa CNSAS, de a verifica membrii board-ului cu privire la eventuale colaborari cu Securitatea. „In Adunarea Generala a BVB de anul trecut s-a cerut ca toti membrii din board-ul BVB sa fie verificati de CNSAS daca au colaborat sau nu cu Securitatea. Curios, dar tocmai acum, cind se cereau datele membrilor din Consiliul bursei de catre CNSAS, a demisionat Cristian Sima", spune Dan Paul. Cristian Sima, presedintele casei de brokeraj WBS Holding, care a demisionat saptamina trecuta din board-ul BVB, anunta ca are angajament semnat cu Securitatea, dar nu din aceasta cauza a plecat. „Am spus inca de acum citeva luni, in «MONEY EXPRESS», ca in timpul regimului ceausist am imprastiat manifeste, ca am avut un dosar de tradare si ca am semnat un angajament cu Securitatea. De turnat n-am turnat, deoarece a venit revolutia. Ca poate, daca nu venea, o turnam si pe mama", declara Cristian Sima.

Vicepresedintele BVB, Dan Paul, mai doreste ca CNVM sa se sesizeze cu privire la declaratiile lui Sima privind intentia de preluare a bursei.

„Fostul membru al Consiliului bursei Cristian Sima incearca o preluare agresiva si ilegala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB)", mai spune Dan Paul. In opinia acestuia, orice incercare de a detine concertat un pachet mai mare de 5% reprezinta o actiune ilegala si chiar atingerea acestui nivel presupune notificarea prealabila a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Sima a anuntat saptamina trecuta ca detine 4% din actiunile BVB si ca va incerca sa achizitioneze inca un procent, pentru a atinge pachetul maxim de 5%, care este purtator de drepturi de vot.

„Este adevarat ca doresc sa detin 5% din BVB, dar am acest drept potrivit statutului BVB. Eu am cumparat actiuni la bursa de la alte case de brokeraj. Deci nu vad ce este rau in asta", adauga Sima. Presedintele casei de brokeraj WBS Holding mai spune ca pentru cumpararea actiunilor la BVB a platit 700.000 de euro, bani care provin din profitul companiei. In 2006, compania WBS Holding a platit la Fisc drept impozit 400.000 de euro.

„Nu doresc sa intru in polemica cu Dan Paul. Mai ales ca dispretul trebuie impartit cu zgircenie intr-o tara in care multi au nevoie de el", ne-a mai declarat, in finalul discutiei, Cristian Sima.