Ruperea de nori de marti noapte a stricat concediile pe aproape intregul litoral, facind ravagii in statiuni.Copiii au gasit dimineata la plaja
santurile de aparare in jurul castelelor
gata facute de viiturile din noaptea precedenta Faleza din Eforie a cedat marti noapte, dupa ce puhoaiele din oras, provocate de ploile torentiale, au navalit peste aleea de promenada pe plaja. Viitura a luat in cale portiuni intregi de faleza. In zona portului lui George Copos din Eforie, „Ana Yacht Club", plaja a fost inundata cu totul. Ieri dimineata, pe plaja se formasera doua lacuri, in care se juca pustimea. Faleza a fost amenajata in anii '60. Desi toti primarii care s-au perindat pe la Eforie au cochetat la un moment dat cu ideea consolidarii falezei, totul a ramas la stadiul de proiect. Un eveniment similar, cind faleza a fost maturata de ape, s-a petrecut in urma cu trei ani. Nici pina in prezent nu s-au gasit fonduri pentru consolidarea falezei. Doar s-a montat o plasa din sirma si s-a turnat beton, care insa a fost spalat de o ploaie mai mare.

Plaja din Venus a fost si ea deteriorata in proportie de 70% de viiturile formate. Apa a sapat in nisip santuri de 60 de centimetri adincime si de pina la patru metri latime. Din cea fost pina de curind plaja Venus nu au mai ramas decit gropi adinci. Este nevoie de utilaje multe care sa readuca plajele la destinatia lor turistica. „Cred ca in doua-trei zile plaja va fi gata", ne-a spus Catalin Anton, purtatorul de cuvint al Directiei Apele Romane Dobrogea Litoral. Zona Paparazzi si ClickNet din Olimp, Golful Meteor din Jupiter si statiunea Cap Aurora au fost si ele serios avariate de ploi.

In ciuda dezastrului lasat in urma sa de ploile torentiale, turistii au dat fuga pe plaje inca de dimineata pentru a recupera zilele noroase. Se multumeau cu orice bucatica de plaja. Faceau poze cu telefonul mobil pentru a le arata si cunoscutilor grozavia de la mare. „Era frumoasa plaja inainte de furtuna", spunea o turista care cauta un loc unde sa-si puna cearsaful.

Ploile nu au inundat numai plajele, ci si statiunile. Mai multi turisti din Eforie Nord au avut probleme, dupa ce 30 de camere ale unui hotel au fost inundate. Ploaia foarte puternica a patruns pur si simplu in camere prin ferestrele si usile foarte vechi. Citeva incaperi au ramas in bezna, dupa ce instalatia electrica a fost distrusa de apa.

Daca turistii din Eforie Nord au avut probleme cu apa, turistii hotelului Meridian din statiunea Mamaia au fost ieri evacuati din cauza unui incendiu. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta, nimeni nu a fost ranit. Incendiul a fost provocat de o defectiune la sistemul de electricitate.

Si circulatia a fost afectata pe litoral din cauza ploii torentiale. Astfel, pe ruta Constanta-Mangalia nu a circulat nici un tren in ziua de miercuri, din cauza inundarii terasamentelor.

Trupul unui barbat care s-a inecat in mare dupa ce a ignorat avertismentele salvamarilor si a intrat sa faca o baie a fost descoperit, miercuri, pe plaja din statiunea Jupiter, in zona Paradis.