Titlurile pot fi vindute pe piata sau pot fi folosite pentru a cumpara actiuni Impact, la majorarea de capital.

Conducerea Bursei de Valori Bucuresti a admis la tranzactionare drepturile de preferinta emise de Impact Developer&Contractor pentru majorarea de capital, valorile mobiliare urmind sa fie tranzactionate in perioada 13 august-21 august. Drepturile vor fi tranzactionate in sectorul Titluri de capital, la prima categorie.

Actionarii companiei au aprobat majorarea capitalului social cu 7,5 milioane de euro, Impact urmind sa atraga fonduri de 79 de milioane de euro de la actionari prin vinzarea de actiuni la un pret de emisiune de zece ori peste valoarea nominala.

Compania a emis un miliard de drepturi de preferinta, care au fost oferite actionarilor. Acestia vor putea folosi drepturile de preferinta pentru achizitia de actiuni sau le vor vinde la BVB catre persoane care vor sa cumpere actiuni Impact. Pentru achizitia unei actiuni noi vor fi necesare 4,25 drepturi de preferinta.

Operatiunea de majorare se va realiza prin emiterea a 235 de milioane de actiuni noi, cu o valoare nominala de 0,1 lei pe unitate, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor la un pret de 1,05 lei pe titlu. Actionarii care nu isi vor instraina drepturile de preferinta, cit si investitorii care vor achizitiona drepturi la BVB vor putea subscrie actiuni in perioada 27 august-25 septembrie.

Primele de emisiune rezultate in urma operatiunii, in valoare de 223,25 milioane de lei (71,5 milioane de euro), vor fi folosite pentru imbogatirea portofoliului de terenuri, prin achizitionarea unei suprafete de 400.000 de metri patrati. Totodata, compania va aloca fonduri pentru constituirea unor societati dedicate inceperii, in urmatoarele sase-noua luni a unor proiecte amplasate in Bucuresti sau in Cluj, care au ca obiectiv realizarea unor constructii cu o suprafata de peste 1,2 milioane mp.

Cifra de afaceri a firmei a scazut in primul trimestru cu 5,7%, fata de perioada similara a anului trecut, la 17,3 milioane de lei, insa profitul net a crescut de sapte ori, la 2,1 milioane de lei.

Cele mai tari nume din lumea financiara, pe www.cotidianul.ro/select