La inceputul acestei toamne vor fi recoltate „Oscarurile" pentru cele mai aratoase videoclipuri muzicale. Cite sapte nominalizari la MTV Video Music Awards (VMA) 2007. Atit au obtinut vedetele muzicii pop Justin Timberlake (cu ambitiosul clip „What Goes Around... Comes Around" in care joaca si Scarlett Johansson) si Beyoncé (cu „Irreplaceable"). Printre ceilalti rasfatati se numara rapperul Kanye West si Rihanna (cu hitul verii „Umbrella"), ambii artisti primind cite cinci nominalizari, potrivit agentiei Reuters, citata de NewsIn.

Exotica voce britanica Amy Winehouse s-a ales cu trei nominalizari pentru premiile ce vor fi decernate pe 9 septembrie, in Las Vegas. Cea mai importanta candidatura a lui Winehouse este pentru titlul de Cel mai bun videoclip al anului. La aceeasi categorie au mai fost anuntati, ca finalisti, Timberlake, Beyoncé, Rihanna, West si Justice, un grup francez de muzica dance electronica.

Timberlake, West, artistul hip-hop Akon (care va ajunge in aceasta vara, pe 25 august, pe plaja de la Mamaia), rapperul T.I. si interpretul de R&B Robin Thicke se intrec pentru trofeul sectiunii Cel mai bun artist. Divele Winehouse, Beyoncé, Rihanna, Fergie si Nelly Furtado sint pe lista finala in lupta pentru titlul de Cea mai buna artista.

Britanicele Winehouse („Rehab") si Lily Allen vor concura cu finalista show-ului „American Idol", Carrie Underwood, dar si cu Gym Class Heroes si Peter Björn&John pentru sectiunea Cel mai bun debut. Pentru trofeul sectiunii Cel mai bun grup concureaza trupele Fall Out Boy, Gym Class Heroes, Maroon 5, Linkin Park si White Stripes, conform NewsIn.

In editia din aceasta toamna apar citeva categorii noi, printre care se numara Quadruple Threat Award, ce-i recompenseaza pe artistii care si-au cistigat renumele nu doar prin discuri si turnee, dar si prin activitati alternative: moda, caritate, afaceri, actorie sau dans. La aceasta ultima sectiune, favoritii sint Beyoncé si Jay-Z, dar si Bono, Timberlake si West.

Nominalizarile VMA au fost anuntate marti seara, premiile urmind sa fie decise de un juriu format din specialisti ai industriei muzicale. Exceptie face distinctia pentru Cel mai bun debut, care va fi votata online de fanii muzicii pop.

Decernarea acestor premii va avea loc la hotelul Palm din Las Vegas, in cadrul unui spectacol de doua ore, punctat de minirecitalurile Kanye West, Rihanna si Foo Fighters, starurile fiind selectate de producatorul muzical Timbaland. „Eu voi fi maestrul serii, eu voi fi show-ul", a declarat acesta, potrivit Associated Press.

Alternativa la Grammy MTV Video Music Awards se acorda incepind din 1984, cind capul de afis a fost Madonna cu scandalosul ei clip „Like a Virgin". Cistigatorii VMA, premii considerate o alternativa la Grammy, sint recompensati cu statueta Omul de pe Luna, reprezentind un astronaut care fusese asociat cu imaginea de inceput a MTV-ului. Printre laureatii ultimilor ani la categoria Cel mai bun videoclip se numara Green Day, Eminem, Lauryn Hill si Madonna.

Duetele nominalizate pentru sectiunea „Cea mai socanta colaborare" de la VMA, pe www.cotidianul.ro/select