O asociatie cere Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) sa nu mai difuzeze rugaciunea crestina la inceputul si finalul programelor.

„Acest lucru incalca neutralitatea confesionala a statului si acrediteaza ideea ca Romania este un stat religios, in care nu exista o separare dintre stat si biserica", se arata in scrisoarea deschisa semnata de Remus Cernea, directorul executiv al asociatiei Solidaritatea pentru libertatea de constiinta, citata de MEDIAFAX.

Acesta precizeaza ca atit Constitutia Romaniei, cit si Legea privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor statueaza exact opusul. Remus Cernea subliniaza ca in Romania sint numerosi cetateni platitori de taxe si impozite care apartin altor culte decit cele crestine, altii care sint agnostici si atei, dar si crestini care doresc o clara separare intre stat si biserica si o neutralitate a institutiilor statului. Astfel, potrivit asociatiei, astfel de rugaciuni nu ar trebui difuzate la posturile publice de radio „decit in cadrul emisiunilor specializate pe fenomenul religios".

Drept raspuns, conducerea SRR specifica pentru MEDIAFAX ca nu a primit pina acum nici o solicitare oficiala prin care sa i se ceara oprirea de la difuzare a rugaciunii „Tatal nostru". „Dupa ce vom primi solicitarea, o vom analiza in forurile de conducere si vom formula un raspuns", informeaza Serviciul de Comunicare al SRR.