Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a mai pierdut un meci la Campionatul European "under 18", fiind invinsa marti seara de selectionata Bulgariei, cu scorul de 79-61 (40-35), si este obligata sa castige ambele meciuri pe care le mai are de
Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a mai pierdut un meci la Campionatul European "under 18", fiind invinsa marti seara de selectionata Bulgariei, cu scorul de 79-61 (40-35), si este obligata sa castige ambele meciuri pe care le mai are de disputat in compania Italiei (astazi) si Sloveniei (sambata) pentru a evita retrogradarea in divizia secunda.
Dupa ce au iesit sifonati serios din grupa preliminara, unde au fost spulberati de mult mai valoroasele echipe ale Serbiei, Spaniei si Rusiei, marti seara, tinerii baschetbalisti romani au demonstrat ca pot juca de la egal la egal cu echipe apropiate valoric. Din pacate, Bulgaria a castigat intalnirea, cu scorul de 79-61, la capatul unui meci in care decizia finala a apartinut arbitrilor. Speriati de prezenta in sala a bulgarului Costa Iliev, unul dintre "greii" FIBA-Europe in materie de programarea oficialilor, care a aparut brusc la Madrid atunci cand s-a aflat ca Bulgaria va juca in seria pentru evitarea retrogradarii, cavalerii fluierului si-au batut joc de munca tricolorilor si au dictat dupa bunul plac decizii care mai de care mai hilare. De altfel, in mai toate momentele culminante ale partidei, cand bulgarii nu reuseau sa faca fata defensivei romane, coordonata excelent de Negut, Urichianu si Orbeanu, arbitrii isi intrau in rol si inventau faulturi imaginare. Pentru ca atunci cand Romania pornea in ofensiva, unde Bercean (22p), Negut (11p, 8 rec) si Urichianu (12 p, 14 rec) au fost de neoprit, sa tuseasca in fluier sau sa pretinda ca nu observa faulturi evidente, dovada cea mai clara fiind statistica de la final, care a aratat 26 de aruncari libere pentru bulgari si doar trei pentru romani! In cele din urma, obositi sa lupte si impotriva arbitrilor, tinerii jucatori romani au cedat definitiv in ultimul sfert, iar Bulgaria s-a desprins in invingatoare, cu scorul de 79-61. Joi, Romania va intalni Italia, iar Bulgaria va juca impotriva Sloveniei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.