Vicepresedintele Bursei de Valori, Dan Paul, a declarat, ieri, ca fostul membru al Consiliului institutiei, Cristian Sima, incearca o preluare agresiva si ilegala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). In opinia sa, orice incercare de a detine concertat
Vicepresedintele Bursei de Valori, Dan Paul, a declarat, ieri, ca fostul membru al Consiliului institutiei, Cristian Sima, incearca o preluare agresiva si ilegala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). In opinia sa, orice incercare de a detine concertat un pachet mai mare de 5% reprezinta o actiune ilegala si chiar atingerea acestui nivel presupune notificarea prealabila a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
"Sunt oameni care muncesc de peste zece ani si au creat un sistem sigur si fiabil de tranzactionare si decontare. Nu permit nimanui sa faca astfel de afirmatii", a spus vicepresedintele bursei, indignat de afirmatiile lui Sima privind calitatea slaba a personalului de la BVB. Presedintele Bursei, Septimiu Stoica, a avut un discurs mai rezervat fata de demisia lui Cristian Sima, afirmand doar ca regreta "ca n-am apucat sa beneficiem de experienta si cunostintele pe care am crezut ca domnul Sima le are". Presedintele Bursei a aratat ca va exita o dezbatere in cadrul comunitatii bursiere in care actionarii vor decide cine va conduce institutia. Dan Paul a sugerat ca plecarea lui Cristian Sima ar putea fi legata de solicitarea Consiliului Bursei, transmisa CNSAS, pentru verificarea membrilor boardului cu privire la eventuale colaborari cu Securitatea. "Sper ca CNVM sa se sesizeze cu privire la declaratiile lui Sima privind intentia de preluare a bursei", a spus Dan Paul. Reamintim ca saptamana trecuta, Cristian Sima, presedintele casei de brokeraj WBS Holding, a declarat, ca va demisiona din boardul BVB si va convoca Adunarea Generala a Actionarilor Bursei pentru a incerca schimbarea Consiliului de Administratie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.