TARGUL OLARILOR LA SIBIU. Mii de sibieni si turisti au redescoperit zilele trecute frumusetea si indemanarea mesterilor olari din cele mai renumite centre de olarit din Romania, in cadrul Targului Olarilor de la Sibiu. Mesteri veniti de la Horezu, Vl
TARGUL OLARILOR LA SIBIU. Mii de sibieni si turisti au redescoperit zilele trecute frumusetea si indemanarea mesterilor olari din cele mai renumite centre de olarit din Romania, in cadrul Targului Olarilor de la Sibiu. Mesteri veniti de la Horezu, Vladesti, Oboga, Slatina, Baia Mare, Radauti, Marginea, Neamt, Hunedoara, Corund, Caras-Severin ¾i Bihor au transformat Piata Mare intr-o uriasa expozitie. (Dan Tomozei)


13:56 - CANDIDATURA
ARAD. Doi cetateni turci, un barbat si o femeie, au incercat sa treaca frontiera romaneasca folosind pasapoarte false.
CRAIOVA. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a anuntat oficial ca va candida, la alegerile locale din 2008, la functia de primar.


14:01 - BIJUTERII
A1. O femeie de 30 de ani a murit, iar un copil de sase ani si tatal acestuia au fost raniti grav, dupa ce roata masinii pe care tanara o conducea a explodat, autoturismul iesind de pe sosea si izbindu-se de un copac din padurea aflata in zona 37-45 km a Autostrazii Bucuresti-Pitesti.
CONSTANTA. Aproximativ 800 grame de bijuterii din aur au fost descoperite de politistii constanteni in bagajul unei femei de 48 de ani din Braila care venea din Turcia si care nu avea de gand sa declare bunurile. Acestea urmeaza sa fie predate BNR.


SECTORUL 3 - Mai multe locuri in gradinite
Primaria Sectorului 3 Bucuresti informeaza ca, pentru anul scolar 2007-2008, mareste capacitatea gradinitelor din sector cu circa 65%, respectiv 2.425 de noi locuri, in prezent aceasta institutie avand in administrare un numar de 19 gradinite. Primaria mai are in administrare si gradinitele 148 si 155, care nu au personalitate juridica si care isi desfasoara activitatea in incinta unor scoli.


Triplu asasinat  - Si-a ucis fosta sotie, fiul si socrul Un ploiestean in varsta de 43 de ani si-a ucis ieri fosta sotie, fiul de 12 ani si socrul. Potrivit anchetatorilor, barbatul a sugrumat-o pe femeie, apoi pe baiat si l-a lovit pe fostul socru cu un ciocan in cap. Dupa triplul asasinat, el s-a prezentat la politie si a povestit cele intamplate. Ploiesteanul a fost retinut si este cercetat pentru omor deosebit de grav, infractiune pentru care ar putea primi ca pedeapsa inchisoarea pe viata. Vecinii celor trei victime au sustinut ca nu au auzit nici un zgomot suspect si ca barbatul nu a mai avut pana acum accese de violenta.


ALBA - Pelerinaj la braul Maicii Domnului
Sute de credinciosi au venit ieri in pelerinaj la Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia pentru a se ruga la racla cu braul Maicii Domnului, despre care se crede ca are puteri miraculoase. Braul va ajunge si in localitatile Sebes, Aiud, Blaj, Sighisoara, Targu Mures, Cristesti si la manastirile Dumbrava si Recea.


LITORAL - Intarzieri de trei ore pentru 22 de trenuri Circulatia a 22 de trenuri care veneau si plecau de pe litoral a fost afectata ieri de furtul unor cabluri electrice din zona Sarulesti - Lehliu. Potrivit lui Alexandru Noaptes, directorul CFR Calatori, cei 30 de metri de cablu furati au fost inlocuiti si s-au luat masuri pentru paza liniei ferate. Potrivit oficialului, trenurile au avut intarzieri intre 60 si 180 de minute. Acestea au provocat nemultumirea calatorilor, unii dintre ei cerandu-si inapoi sumele platite pentru tichetele de la trenurile rapid. (Daniel Ionascu) 


Extragere - Report la Loto 6/49 si la Noroc Nici un jucator nu a reusit sa ghiceasca toate numerele norocoase extrase ieri la jocul 6/49. Acestea sunt: 45, 43, 44, 9, 11, 31. Suma reportata se ridica la peste 4,7 milioane RON. La categoria a II-a, 11 castigatori vor primi 32.749 RON, iar la categoria a III-a 550 de bilete au adus castiguri de peste 982 de lei noi. In cazul numarului de la Noroc nici un jucator nu a castigat la primele doua categorii. Numarul extras este 2341586, iar reportul se ridica la suma de 1,13


VRANCEA - Pretul cerealelor, crescut de seceta
Pretul pepenilor si al cerealelor au crescut ca urmare a recoltei slabe. Daca in urma cu doua saptamani pepenii se vindeau cu 1 leu/kilogram, in Piata Moldovei pepenii au ajuns acum sa se vanda cu 1,2 lei/kilogram. "Gata, nu mai sunt pepeni pe nicaieri. Pe astia i-am adus tocmai de la Ianca", spunea ieri o precupeata. In targul din Obor, taranii vindeau porumbul cu 0,8-0,9 lei/kilogram, in vreme ce un kilogram de grau costa 0,8 lei. Un kilogram de grau se vindea, in 2006, cu circa 0,4 lei. (Dana Lepadat)  Meteo - Ninsori si lapovita la munte Toamna se impune inca din primele zile ale lui septembrie. Procesul de racire va continua treptat in toata tara dar se va face simtit cu precadere miercuri si joi. Inceputul de saptamana aduce totusi temperaturi normale pentru aceasta perioada a anului, iar mercurul termometrelor va atinge 28 de grade in sudul tarii. De miercuri insa temperaturile vor scadea simtitor si maximele pe tara nu vor depasi 20...24 de grade. Ploile vor uda Romania la mijlocul saptamanii, insa cantitatile de precipitatii nu vor fi insemnate. La munte, la cota 1.800, joi vor aparea si primii fulgi de nea, dar si lapovita. (A.A.)



SIBIU - Festivalul branzei si al tuicii
Sute de sibieni si turisti au participat, week-end-ul trecut, la cea de-a patra editie a Festivalului branzei si al tuicii, care s-a desfasurat la Curmatura Stezii. Au fost prezenti 25 de producatori din judetul Sibiu. Participantii si
vizitatorii au avut si surprize din partea organizatorilor: un concurs de degustat branza si tuica, un concurs de dansuri populare, dar si un bulz urias din care au putut manca cu totii. (Dan Tomozei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.