Nationala de polo a Romaniei a debutat cu dreptul la Liga Mondiala, competitie exclusivista la care s-a calificat in premiera si care se desfasoara la Berlin. In partida inaugurala, "tricolorii" au trecut la limita de China, scor 8-7, in conditiile i
Nationala de polo a Romaniei a debutat cu dreptul la Liga Mondiala, competitie exclusivista la care s-a calificat in premiera si care se desfasoara la Berlin. In partida inaugurala, "tricolorii" au trecut la limita de China, scor 8-7, in conditiile in care au ajuns in Germania cu o zi inainte de startul intrecerii, dupa un turneu obositor in Israel. Golurile Romaniei au fost marcate de Cosmin Radu (foto) - 2, Tiberiu Negrean - 2, Andrei Busila - 2, Andrei Iosep si Eduard Andrei. In celalalt meci al grupei A, selectionata Serbiei a trecut, cu scorul de 13-3 (1-0, 4-2, 3-0, 5-1), de formatia Statelor Unite ale Americii. Elevii lui Vlad Hagiu nu au avut prea mult timp de odihna, pentru ca aseara au avut programat deja al doilea meci in grupa, cu titrata nationala a Serbiei, iar maine vor intalni Statele Unite, obiectivul fiind clasarea macar pe pozitia a doua a grupei, dupa ex-iugoslavi, caz in care, in sferturile de finala, ar intalni ocupanta pozitiei a treia din Grupa B, cel mai probabil Australia. "Potul" cel mare al acestei Ligi Mondiale este calificarea la Jocurile Olimpice din 2008, insa doar ocupanta primei pozitii va primi acest bilet. Mai exista si sansa ca finalista sa mearga la Beijing, in cazul in care va evolua impotriva Ungariei in ultimul act, vecinii nostri de la vest fiind singurii de la acest turneu care au obtinut dinaintea Ligii Mondiale calificarea la JO. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.