Bugetul Cancelariei, suplimentat

Bugetul Cancelariei premierului a fost suplimentat de guvern cu 18,3 milioane lei (echivalentul a 5,7 milioane de euro), pentru acoperirea pierderilor inregistrate din cauza deprecierii monedei euro fata de moneda nationala, aferente sumelor alocate din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene.
Suma va fi asigurata din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia guvernului. Fata de inceputul acestui an, moneda nationala s-a apreciat cu circa 7% in raport cu euro in primele sase luni. (Mediafax)

Zece societati, administratori de pensii Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, miercuri, BRD Fond de Pensii ca administrator de pensii private obligatorii (pilonul II), numarul societatilor autorizate sa administreze astfel de fonduri ajungand la zece. CSSPP a autorizat si prospectul schemei de pensii administrate privat a Fondului de Pensii Administrat Privat BRD.
Pana in prezent, noua societati au fost autorizate ca administratori de pensii pe pilonul II, printre care se numara BT Aegon Fond de Pensii SA si Generali Fond de Pensii SA, Omniasig Pensii, Interamerican, ING Fond de Pensii SA etc (Rompres)

Citeste si:

Servicii turistice de 11 miliarde euro, pana in 2017 Lanturile hoteliere internationale sunt interesate de piata romaneasca, in conditiile in care, in urmatorii zece ani, valoarea serviciilor turistice ar putea depasi 11 miliarde de euro luand in calcul o rata anuala de crestere de 7,9%, potrivit World Travel&Tourism Council (WTTC). Potrivit studiului, in cinci ani, Capitala va beneficia de inca 6.200 de camere de hotel in proiecte hoteliere noi. In 2007 vor putea fi inaugurate 500 de camere, anul viitor, alte 2.000, in 2009, circa 1.300, in 2010, inca aproape 1.300, pentru ca in 2011 sa fie lansate pe piata 1.273 de camere noi. Companiile care intentioneaza sa intre pe piata romaneasca, in urmatorii ani, sunt Kempinsky, Hyatt sau Sheraton. (NewsIn)

Plus Discount a deschis un magazin la Aiud Reteaua de magazine Plus Discount a deschis, miercuri, la Aiud, cel de-al 43-lea magazin de pe piata romaneasca, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro. Unitatea are o suprafata de 1.200 de metri patrati, dintre care 960 de metri patrati reprezinta spatii de vanzare. Strategia pe termen lung a Plus Discount, membra a grupului german de retail Tengelmann, prevede investitii de circa 200 milioane de euro pentru constructia a aproximativ 70 de magazine si a unui centru regional de distributie la Cluj-Napoca. (Mediafax)