Persoanele obeze care urmeaza sa sufere o interventie chirurgicala au nevoie de atentie si de echipamente speciale.

Este dificil pentru chirurgi sa efectueze operatii pacientilor cu obezitate extrema. De aceea, Asociatia Anestezistilor di
Persoanele obeze care urmeaza sa sufere o interventie chirurgicala au nevoie de atentie si de echipamente speciale.

Este dificil pentru chirurgi sa efectueze operatii pacientilor cu obezitate extrema. De aceea, Asociatia Anestezistilor din Marea Britanie si Irlanda a pus la punct un ghid al interventiilor chirurgicale pentru persoanele obeze. Acesti pacienti "sunt predispusi la complicatii grave atat in timpul, cat si dupa operatie: cheaguri de sange, infectii, tulburari respiratorii cu impact major asupra bolnavului. Rata deceselor in urma operatiilor in randul persoanelor obeze este mai mare decat in cazul pacientilor cu greutate normala", atrage atentia dr. Alastair Chambers, unul dintre coordonatorii acestui ghid.


RECOMANDARI. Ghidul, publicat saptamana trecuta in Marea Britanie, cuprinde o serie de recomandari fara de care o astfel de operatie nu ar avea succes. Una dintre acestea se refera la necesitatea ca in fiecare spital sa existe un anestezist si un chirurg responsabili de  echipamentul special pentru interventii chirurgicale in cazul persoanelor obeze. In plus, cel putin o sala de chirurgie, cateva mese de operatie si paturi vor fi destinate exclusiv pacientilor cu greutate foarte mare. Nu in ultimul rand, fiecare spital ar trebui dotat cu echipamentul necesar si ar trebui sa aiba in schema angajati care sa poata sa intoarca pacientul cu obezitate avansata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.