Cinci craioveni au fost retinuti de politie pentru ca au inselat mai multi cetateni straini prin oferirea de servicii pe Internet.

Doi dintre cei retinuti sint nepotii fostului comisar din cadrul IPJ Dolj, Ion Mita, conform unor surse din cadrul DIICOT Dolj. Alin Valentin Mita (25 de ani) si Sandu Daniel Mita (27 de ani) au fost retinuti alaturi de Cristian Dinca (25 de ani), Bogdan Stancu (26 de ani) si Pavel Dumitru (20 de ani).

Ultimii patru au fost prinsi pe 2 august, la o perchezitie intr-un apartament din Constanta, unde isi desfasurau activitatea. La fata locului procurorii au gasit si carduri, documente bancare, doua laptopuri, doua modemuri, doua stick-uri de memorie, mai multe telefoane mobile, precum si suma de 4.000 de lei. Alin Valentin Mita a fost retinut la Craiova, asupra s-a gasindu-se mai multe carduri, precum si documente bancare cu care acesta retrasese 45.000 de euro.

Politistii au stabilit ca tinerii actionau pe Internet, oferindu-se sa inchirieze amatorilor vile si case din Elvetia, Franta si Italia. De asemenea, ofereau spre vinzare produse electronice, totul cu plata in avans a unor sume de bani. Intre timp, folosindu-se de identitati false, isi deschideau conturi la unitatile bancare din Constanta, iar sumele primite erau retrase ulterior de la diferite banci din Craiova.

Procurorii DIICOT Dolj au dispus cercetarea celor cinci in stare de libertate, acestia fiind acuzati de asociere la un grup criminal organizat si inselaciune. In plus, Cristian Dinca nu are voie sa paraseasca municipiul Craiova pe durata a 30 de zile, in sarcina lui retinindu-se si infractiunea de cauzare a unui prejudiciu patrimonial unei persoane, prin introducerea si modificarea de date informatice.

Imaginile filmate de politie la capturarea internautilor craioveni, pe www.cotidianul.ro/select