Omologul lui Mitica Dragomir din Germania a cerut cluburilor sa faca orice pentru a nu mai fi depasite de formatiile romanesti in topul coeficientilor UEFA. Saltul spectaculos facut de Romania in clasamentul coeficientilor UEFA a deranjat marile puteri din fotbal, care nu vor sa puna tacimuri la masa bogatilor si pentru neavenitii din est. Sustinute de „haiducul" Michel Platini, care a venit la presedintia UEFA cu o viziune sociala, promitind votantilor mai multe locuri in Liga Campionilor, asociatiile mai putin cotate incearca insa sa prinda culoarul favorabil pentru a micsora decalajul dintre bogati si saraci.

O opozitie serioasa a venit totusi din partea Germaniei. Deranjata ca a fost depasita de Romania in clasamentul coeficientilor UEFA, aceasta a cerut, prin vocea lui Beckenbauer, noi criterii de valorizare a punctelor obtinute in cupele europene, cu accent pe cele obtinute in Liga Campionilor.

Prima declaratie facuta de noul presedinte al Ligii Germane de Fotbal (DFL), Reinhard Rauball, dupa ce a fost ales cu unanimitate de voturi, a fost ca gruparile germane trebuie sa isi adune fortele pentru a preveni ca tari precum Romania sa le mai depaseasca in clasamentul coeficientilor UEFA, desi acest lucru nu s-a intimplat pina in prezent.

Rauball, in virsta de 60 de ani, de profesie avocat, este din noiembrie 2004 presedintele clubului Borussia Dortmund, pe care l-a salvat de la faliment dupa criza financiara puternica prin care a trecut, culminind cu vinzarea stadionului Westfalen. Rauball ii succede lui Wolfgang Holzhauser, care a asigurat interimatul dupa decesul, din luna ianuarie, al lui Werner Hackmann, si se va afla la conducerea DFL in urmatorii trei ani.