Dan Valentin Fatuloiu, seful Politiei Romane, pleaca de la conducerea institutiei, fiind nominalizat de catre Cristian David, ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), pentru ocuparea postului de sef al Biroului atasatului a
  Dan Valentin Fatuloiu, seful Politiei Romane, pleaca de la conducerea institutiei, fiind nominalizat de catre Cristian David, ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), pentru ocuparea postului de sef al Biroului atasatului afacerilor interne in Statele Unite ale Americii. Succesorul lui Fatuloiu ar putea fi chestorul Eugen Corciu, actualul adjunct al sefului IGP, sau Marian Tutilescu, directorul Politiei Capitalei.  Aceasta mutare nu prea surprinde, contrele dintre David si Fatuloiu fiind de notorietate. La mijlocul lunii iunie, in cadrul unei conferinte organizate la Mamaia, seful Politiei Romane sustinea ca angajatii institutiei au elaborat un set de propuneri pentru modificarea legislatiei rutiere. Ministrul Internelor a apreciat drept "ridicola" noua conceptie de monitorizare in trafic a soferilor indisciplinati si n-a pierdut ocazia sa-l demita pe seful Politiei Rutiere, Dumitru Jianu, in urma tragediei care a avut loc in urma cu o luna pe Autostrada Soarelui.     Miscari de trupe. O data cu noua functie, Valentin Fatuloiu este avansat la rangul de ministru-consilier, lucru contrazis de Iulian Surgiu, vicepresedintele Corpului National al Politistilor: "Dupa parerea mea nu a fost avansat. In urmatoarea perioada vor mai fi miscari in cadrul Ministerului de Interne. Ministerul de Interne trebuie sa fie deschis fata de societatea civila, daca vrem o politie moderna". Procedura prevede ca seful Politiei Romane sa fie eliberat din functie de catre primul ministru al Romaniei, la propunerea Ministrului Internelor si Reformei Administrative, urmand ca imediat sa fie numit sef al Biroului atasatului afacerilor interne in SUA, de catre premier. Intr-un comunicat al MIRA se precizeaza: "Preluarea postului va avea loc dupa finalizarea tuturor procedurilor prevazute de lege, intr-o astfel de situatie. Tot atunci, va fi numit si succesorul sau in functia de Inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane". Printre succesorii lui Fatuloiu se vehiculeaza o serie de nume grele din randul politistilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.