Desi Dumitru Dragomir a anuntat ca Liga va da in judecata FRF, actiunea nu va putea fi realizata foarte curind. Aflat in concediu in Franta, Dumitru Dragomir a anuntat ieri, in Cotidianul, ca va cere unei instante civile judecarea litigiului cu FRF in privinta comisiilor care judeca litigiile si problemele disciplinare din Liga I. Din pacate pentru LPF, demersul nu este simplu si va putea fi materializat intr-o actiune la tribunal abia dupa ce au fost epuizate toate instantele sportive. Avantajata in acest caz este Federatia Romana de Fotbal, care deja a luat comisiile de la Liga si va avea timp suficient pentru a-si pregati apararea. Liga mizeaza pe sprijinul Agentiei Nationale pentru Sport (ANS), organismul care judeca litigiile dintre cele doua foruri fotbalistice.

Mircea Sandu a acceptat calm varianta unei dispute in justitie cu Liga. „Se poate ajunge si pina aici, dar cred mai degraba ca s-ar ajunge la Curtea Constitutionala, deoarece este vorba de o interpretare a legii", a spus seful FRF.

Presedintele a considerat justa trecerea comisiilor la forul pe care il conduce si s-a mirat ca juristii federatiei au putut fi atit de neglijenti in lecturarea articolelor care spun clar cui trebuie subordonate acestea. El a caracterizat relatiile cu Liga ca fiind normale, in ciuda diferendului pe care il are cu Dragomir.