OBEZITATE. Copiii care consuma alimente hipocalorice si bauturi dietetice prezinta mai multe riscuri de a deveni obezi fata de ceilalti, desi multi parinti ofera copiilor o alimentatie bogata in produse hipocalorice tocmai in efortul de a preveni aparitia acestei boli. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Alberta a descoperit ca, de fapt, cei mici au tendinta de a manca o cantitate mai mare de alimente pentru a compensa continutul scazut de calorii.


HIV. Programele de prevenire a infectarii cu virusul care produce SIDA, bazate exclusiv pe recomandarea abstinentei sexuale, fara sa insiste pe sexul protejat, nu reduc riscul infectarii cu HIV in tarile bogate. Potrivit British Medical Journal, aceasta observatie va duce la modificarea viitoarelor strategii de finantare pentru proiectele de combatere a HIV/SIDA in SUA.


MENINGITA. Alte 129 de suspiciuni de meningita au fost inregistrate in ultima saptamana la unitatile de supraveghere a bolii. Potrivit datelor Ministerului Sanatatii Publice, de la inceputul perioadei de monitorizare (luna iunie) si pana in prezent, numarul cazurilor de meningita virala confirmate prin examenul de laborator ramane 28, in ultima saptamana nefiind confirmat nici un alt caz. Judetul Prahova si municipiul Bucuresti sunt zonele cu cele mai multe suspiciuni de meningita. De asemenea, copiii si tinerii peste 30 de ani raman in continuare grupa cea mai afectata. (Luminita Ciobanu)