Cercetatorii de la Universitatea Queensland din Brisbane au publicat joi rezultatele unui studiu care a masurat emisiile de pulberi de cerneala provenite din 58 de imprimante. Circa 90% din modelele de imprimante care s-au incadrat in categoria de ni
Cercetatorii de la Universitatea Queensland din Brisbane au publicat joi rezultatele unui studiu care a masurat emisiile de pulberi de cerneala provenite din 58 de imprimante. Circa 90% din modelele de imprimante care s-au incadrat in categoria de nivel inalt al emisiilor erau produse de HP.
"Imprimantele emit pulberi ultrafine in timpul utilizarii, dar nivelul emisiilor este sub limitele stabilite de standardele de protectie a muncii", au declarat reprezentantii HP.
Studiul australian se numara printre primele investigatii asupra emisiilor de particule din imprimantele laser. Natura exacta a mecanismului prin care imprimantele produc si raspandesc in aer pulberi nu este in intregime cunoscuta, potrivit autorilor studiului.
Hewlett-Packard este cel mai mare producator de imprimante si consumabile din lume. Anul trecut, HP a fost, la nivel mondial, compania de tehnologie cu cele mai mari vanzari, raportand incasari de 91.7 miliarde de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.