Gigi Becali propune un nou joc, paralel cu Liga I. Stelistul l-a acuzat pe Cristi Borcea ca il fura, dinamovistul a replicat ca il va reclama la FRF. Desi dinamovistii sint supranumiti „ciini", patronul Stelei este cel care musca mina care l-a hranit. Gigi Becali este intr-un conflict deschis fara precedent cu Dinamo, tinta fiind Cristi Borcea, omul care a decis in campionatul trecut ascensiunea Stelei pe locul al doilea in clasament, obligindu-si echipa sa joace la victorie contra lui CFR Cluj. Ardelenii ar fi luat fata Stelei daca ar fi cistigat in Stefan cel Mare, dar campioana a luat meciul in serios dupa ce a primit de la Becali, conform declaratiilor acestuia, un milion de euro. Acum, Steaua are un culoar incredibil spre grupele Champions League, iar patronul ei, cu vint puternic in pinze, umileste Dinamo. „Eu as fi cu Borcea cel mai bun prieten daca n-ar fi fotbalul. Si Turcu e baiat bun, dar Turcu nu ma fura. Borcea ma fura de trei, patru, cinci ani, nu pot sa mai vorbesc cu el. El stie foarte bine ca ma fura cu arbitrii", a spus Becali la „Fanatik Show".

Patronul Stelei si-a mai dezvoltat public o obsesie, aceea a furturilor din arbitraj. Desi echipa lui a fost favorizata deseori in ultima vreme, Becali continua sa atace arbitri, in special pe cei care par apropiati de Dinamo: „Nu am vazut tendinte in astea doua etape decit la Corpodean, care l-a eliminat pe Tudose de la Buzau. Corpodean trebuie sa plece din arbitraj, asta e cancer. Lajos e un arbitru vechi, nu a furat, dar a ciupit, dar el poate sa se indrepte, chiar si Corpodean". Revenind la adversarul sau de la Dinamo, Becali a incheiat in tromba: „Borcea nu poate sa faca un razboi cu mine, cum nu poate nici o furnica. El este un omulet mic, un pitic". Borcea a anuntat ca il va reclama pe stelist la comisiile FRF, dar piritul pare sa nu se teama de aceasta initiativa: „Ce sa mi se intimple daca imi face Borcea reclamatie? Poate doar sa-mi ia boii de la bicicleta. Ce, credeti ca cei care conduc fotbalul nu stiu ce se intimpla? Nu exista probe, dar toti stiu despre ce-i vorba".

Daca in raporturile cu adversarul din Stefan cel Mare Gigi a fost belicos, el a parut dispus sa faca pace cu suporterii Stelei din grupurile - nu putine - care il contesta. „Le-am spus sa ma injure pe mine, dar sa nu mai faca scandaluri, deoarece prin asta afecteaza echipa", a dezvaluit Becali. Guraliv, acesta a mai spus ca va monta camere suplimentare pe stadion pentru depistarea suporterilor turbulenti impotriva carora va lua masuri cu o justificare originala: „Pe huligani nu ii mai las sa intre pe stadion, dupa legea Becali".

Plesan a venit la Steaua pe bani grei Gigi Becali a dezvaluit ca Mirel Radoi a fost cel care l-a sunat pe Mihaita Plesan pentru a-l convinge sa renunte la Dinamo in favoarea Stelei. „Eu am orgoliu si nu am vrut sa discut cu el, dar l-am rugat pe Mirel sa o faca. Finul i-a spus ca ii da din banii lui, dar cind am auzit ca este deja la negocieri cu Dinamo, am trecut peste orgoliu si am vorbit eu cu el. Am luat eu telefonul si l-am convins sa vina in Ghencea". Conform unor surse bine autorizate, Plesan ar urma sa cistige la Steaua 270.000 de euro pe an, din care ar fi incasat deja la semnatura 100.000. Salariul mijlocasului este urias, in conditiile in care Mirel Radoi, protejatul lui Becali, cistiga 300.000 de dolari. Plesan a mai reusit si sa se certe cu impresarul sau, Victor Becali, caruia i-a inchis telefonul de doua ori dupa ce a plecat hoteste de la negocierile cu Dinamo pentru a semna cu Steaua. Agentul FIFA a declarat, intr-un cerc de prieteni, ca noua achizitie a Stelei va fi singurul jucator din campionatul intern caruia ii va solicita achitarea comisionului de zece procente din salariu. Tot referitor la Plesan, un zvon de ultima ora acrediteaza ideea ca s-ar fi aflat in discutie un comision la negru de 500.000 de euro pentru Marian Iancu.

Gigi Becali a avut o copilarie spartana, pe www.cotidianul.ro/select