Piata hoteliera din Bucuresti se va extinde in urmatorii patru ani cu circa 6.300 de camere, urmind sa dispuna, la finele anului 2011, de un total de aproximativ 12.000 de camere, dublu fata de nivelul actual, potrivit estimarilor companiei de consultanta Peacock Hotels. Proiectele de investitii se vor concentra tot mai des, in perioada urmatoare, pe unitati de capacitate mai mare, de peste 150-200 camere, care se vor adauga segmentului de boutique hotel si celui exclusivist si ultraluxos. Totodata, o tendinta din ce in ce mai vizibila pe piata este integrarea unor hoteluri de 250-400 de camere, clasificate la 4-5 stele, in proiecte de dezvoltare imobiliara de anvergura, precum Sema Parc, Esplanada si Casa Radio.

Avind in vedere evolutia capacitatii de cazare din Bucuresti, analistii sint de parere ca este cel mai alert ritm de dezvoltare inregistrat de un oras in intreaga perioada trecuta de la momentul constituirii Uniunii Europene. „Explozia investitionala in domeniul hotelier va atinge apogeul in urmatorii cinci-sase ani, atragind o dublare a capacitatii existente la nivelul Capitalei si cresterea semnificativa a celei nationale", precizeaza studiul.

Anul trecut, Bucurestiul a inregistrat circa 930.000 de vizitatori, cu 11% in plus fata de 2005, mai mult de jumatate dintre acestia (58%) fiind straini.