Prima editie a Supercupei Romaniei la handbal feminin a fost castigata de campioanele de la Oltchim, care au invins cu scorul de 28-24 pe Rulmentul Brasov.     Meciul dintre cele mai bune echipe romanesti ale momentului, gazduit de Sala
Prima editie a Supercupei Romaniei la handbal feminin a fost castigata de campioanele de la Oltchim, care au invins cu scorul de 28-24 pe Rulmentul Brasov.     Meciul dintre cele mai bune echipe romanesti ale momentului, gazduit de Sala Sporturilor din Chiajna, a fost la un pas de a nu se mai disputa. Oficialii clubului valcean au intentionat sa nu trimita echipa in teren, acuzand gruparea adversa ca le-a trecut pe foaia de joc pe Simona Gogarla si pe Natalia Spirova, jucatoare carora nu le sosise certificatul international de transfer. Pana la urma, handbalistele din Zavoi au decis sa joace, iar partida a inceput cu o intarziere de 22 de minute.     ECHILIBRU. Surprinzator, Rulmentul a inceput mai bine meciul, s-a desprins rapid la trei goluri, reusind sa incheie prima repriza in avantaj de doar un gol: 14-13. Dupa pauza, tot brasovencele s-au aflat la conducere, insa finalul a apatinut valcencelor, care a castigat cu 28-24. Cea mai buna jucatoare a meciului a fost desemnata Ramona Maier (Oltchim), care a inscris 9 goluri, celelalte reusie ale invingatoarelor fiind semnate de Meirosu (4), Galca (4), Elisei (3) Bese (3), Vadineanu (3) si Gheorghe (2). Pentru Rulmentul au punctat Gogarla (6), Vintila (4), Bodarlau (4), Woo (3), Sousa (2), Damian (2), Sorodoc (1), Zavragiu (1) si Gasca (1).     REACTII. Daca antrenoarea Rulmentului, Mariana Tarca, s-a aratat satisfacuta de evolutia elevelor sale, promitand ca in campionat lupta va fi mai echilibrata decat anul trecut, in schimb Gheorghe Tadici, tehnicianul Oltchimului, s-a declarat nemultumit de arbitraj, dar si de atitudinea federatiei. "Am acceptat sa joace Gogarla, dar nu toate strainele. Nu suntem cobaii Brasovului", a spus Tadici. Pentru castigarea trofeului, jucatoarele din Valcea au fost premiate de federatie cu 10.000 de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.