Presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul, a declarat ieri ca tentativa lui Cristian Sima de a prelua conducerea BVB este ilegala. "Sima si-a exprimat intentia de a ajunge la o detinere de 51%, dar aceasta este o tentativa ilegala, deoarece legea
Presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul, a declarat ieri ca tentativa lui Cristian Sima de a prelua conducerea BVB este ilegala. "Sima si-a exprimat intentia de a ajunge la o detinere de 51%, dar aceasta este o tentativa ilegala, deoarece legea limiteaza drepul de detinere la numai 5%", ne-a declarat acesta. Oficialii BVB au dezvaluit ceea ce ei au spus ca este varianta tiparita a unei conversatii purtate de Sima pe site-ul AGF. Interesant este faptul ca au fost salvate numai replicile lui Sima si cateva fraze ale unor interlocutori care spuneau doar lucruri de bine despre BVB. Numele celor care conversau cu Sima si raspunsurile lor nu au fost facute public. "Faceti o societate si va spun cum sa cumparati SSIF care nu au clienti, dar au actiuni la BVB... facem cartel si avem un CAS de 9 oameni priceputi... 20% din BVB il aduc eu, pe inca 15% ii conving cu carisma... mai trebuie 15% si atunci n-o sa-l mai avem pe Septimiu care ii da dreptate lui Vosganian si lui Vladescu ca sa nu si-i faca dusmani", ar fi scris Sima in discutiile de pe forumul AGF. Adrian Simionescu, directorul Finans Securities, considera aceste replici doar glume. "Sunt niste declaratii prin care vrea sa para altceva decat este. Actionarii BVB demonstreaza maturitate si nu cred ca se vor lasa asa usor influentati. Nu stiu care sunt cei 15% pe care ii are sau cei 20 pe care ii obtine prin carisma. Este dreptul lui legal daca vrea o schimbare sa o solicite, dar sa o faca public, nu pe niste forumuri", ne-a explicat acesta. Petru Prunea, presedintele SSIF Broker ne-a declarat: "Acestea sunt niste baliverne. Eu nu cunosc intentia lui Sima de a prelua conducerea BVB, nu s-a discutat asa ceva". La conferinta desfasurata ieri la BVB, Dan Paul a ridicat o problema, refuzand insa sa faca vreo declaratie. El a spus ca BVB sesizase CNSAS pentru a verifica daca vreun membru al CA a avut legaturi cu Securitatea. La doua zile dupa ce decizia a fost adoptata de Consiliu, Sima a demisionat. Paul a spus ca l-a pus pe ganduri. Acelasi lucru il sustine si Simionescu: "Nu se stie inca daca Sima a demisionat din cauza cercetarilor demarate de CNSAS. Din punctul meu de vedere, sunt alte motive care au determinat plecarea lui, decat cele enumerate de el".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.