Majorarea pensiilor ar putea duce la pierderea venitului minim garantat si a ajutoarelor pentru incalzire ce se acorda persoanelor in pragul saraciei.

Persoanele din mediul rural sint cele mai pasibile de pierderea acestor ajutoare sociale, ca urmare a deciziei autoritatilor de majorare a punctului de pensie, a declarat Paul Pacuraru, ministrul Muncii, intr-un interviu acordat The Money Channel. Daca Guvernul nu va veni in toamna cu o hotarire care sa prevada cresterea plafoanelor de venituri pentru acordarea ajutorului de incalzire, sute de mii de pensionari s-ar putea trezi mai saraci cu citeva zeci, chiar sute de lei, estimeaza The Money Channel.

„Este posibil ca, in mediu rural, sa gasim persoane care au iesit, datorita veniturilor majorate, de sub incidenta legii privind venitul minim garantat. Nu am o grila care sa arate acum ca un anumit numar de persoane nu vor mai beneficia de un venit minim garantat", a declarat Paul Pacuraru. „Eu sint convins ca vor fi majorate, luind in calcul si indicele inflatiei, indicele de consum, plafoanele de venituri la care se ofera aceste compensatii", a explicat ministrul pentru postul tv. Parerea ministrului este impartasita si de reprezentantii pensionarilor, care considera ca cele doua ajutoare ar putea fi majorate de la 1 septembrie cu 5%, o data cu punctul de pensie.