PULSUL MEDICINEI
Arsita a dat apa la moara nu numai virusurilor si bacteriilor, dar si ciupercilor, acele ciuperci care creeaza necazuri omului. Cei aflati in pericol de a face rost de ciuperci cu rol de paraziti sunt oamenii care merg cu piciorul gol in adidasi. De altfel, ciupercile iubesc mai ales incaltamintea din plastic.

Cei ce folosesc incaltaminte din plastic, si nu din piele, sunt expusi pericolului de a face erizipel, o afectiune a pielii picioarelor. Dar sa ne intoarcem la ciuperci. Sporii de ciuperci sunt fericiti cand ajung sa se cuibareasca in adidasi. Aceste ciuperci duc la aparitia de micoze la degetele picioarelor.

Cea mai des intalnita este ciuperca numita candida. Arma impotriva ciupercilor aparute la picior ca urmare a incaltamintei sport purtata fara sosete este formolul. In primul rand, cu formol trebuie tratati adidasii si incaltamintea care a "incarcat" piciorul cu ciuperci. Se pune vata pe un bat, se imbiba cu formol si cu acest somoiog inmuiat in formol se spala constiincios pe dinauntru incaltamintea. Dar si piciorul trebuie tratat tot cu solutie de formol, iar degetele trebuiesc departate cu mici tampoane de vata.