La schimb. Monahii ii lasa pe pescarii sportivi sa-si arunce undita in iazul lor doar daca fac donatii manastirii Ideea unui lac langa manastire apartine ieromonahului Paisie Agache, egumenul Manastirii Maxineni din Braila. Staretul cauta de ani bun
La schimb. Monahii ii lasa pe pescarii sportivi sa-si arunce undita in iazul lor doar daca fac donatii manastirii Ideea unui lac langa manastire apartine ieromonahului Paisie Agache, egumenul Manastirii Maxineni din Braila. Staretul cauta de ani buni o solutie care sa aduca mai multe bucate pe masa celor 20 de calugari de care se ingrijeste, dar si bani pentru finalizarea lucrarilor de imprejmuire a manastirii. Constructia iazului a inceput anul trecut, toata munca fiind facuta de calugari, care au sapat un bazin cu o suprafata de cateva mii de metri patrati si trei metri adancime, l-au umplut cu apa, iar apoi l-au populat cu crap, caras si biban. "Pestele din lac este pentru hrana noastra, dar si pentru pescarii care s-au invrednicit sa ajute manastirea cu bani pentru materiale de constructii. Noi ne gospodarim singuri aici si cautam solutii ca sa putem termina lucrarile de imprejmuire a manastirii. Vrem sa facem un gard de piatra, gard care sa opreasca apele Siretului, in cazul in care vor fi din nou inundatii", a spus Paisie. Ctitorita de domnitorul Matei Basarab in urma cu 370 de ani, Manastirea Maxineni isi sarbatoreste hramul de ziua "Nasterii Sf. Ioan Botezatorul". Mii de oameni vin de Sf. Ioan la slujba in lacasul sfant, situat la 35 de kilometri de Braila, chiar la "granita" Tarii Romanesti cu Moldova.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.