Deputatul PC, Petru Calian, sustine ca in spatele deciziei Guvernului privind vanzarea locuintelor ANL se afla "o intreaga mafie a pietei imobiliare", conservatorul acuzand Guvernul ca i-ar fi furat un proiect legislativ pe aceeasi tema. "Proiectul m
Deputatul PC, Petru Calian, sustine ca in spatele deciziei Guvernului privind vanzarea locuintelor ANL se afla "o intreaga mafie a pietei imobiliare", conservatorul acuzand Guvernul ca i-ar fi furat un proiect legislativ pe aceeasi tema. "Proiectul meu legislativ cu numarul 949/2006 a fost respins la acea data, dar a fost furat acum de catre Guvern. Executivul a avut atunci un punct de vedere negativ", a declarat ieri, citat de corespondentul Mediafax, Petru Calian. Deputatul conservator sustine ca vanzarea la pretul pietei nu face altceva decat sa incurajeze specula imobiliara si nu va oferi protectie sociala pentru tinerii chiriasi care au primit locuintele ANL."Pentru ca locuintele se vand cu banii jos, tinerii chiriasi nu vor avea sumele necesare, iar apartamentele vor fi cumparate tot de cei cu bani, care le vor revinde la pret de specula", sustine Petru Calian.Deputatul clujean este de parere ca aceste locuinte trebuie vandute in rate, deoarece tinerii nu-si permit luxul de a le achizitiona intr-o singura transa, iar conditiile impuse de Guvern odata cu modificarea legii nu vor atrage tinerii sa faca asemenea achizitii, si asta in conditiile in care salariul minim brut este de 440 lei. "Vanzarea in rate era prevazuta si in proiectul meu legislativ", a mai spus Calian.Locuintele inchiriate tinerilor prin Agentia Nationala de Locuinte vor putea fi vandute acestora, dupa o perioada de cinci ani, fara conditionari legate de limita de varsta, a declarat marti premierul Calin Popescu Tariceanu. Imobilele vor fi vandute la pretul pietei, iar pretul de cumparare va trebui achitat intr-o singura transa. "Sunt multi tineri care, intre timp, au capatat posibilitati materiale pentru a-si cumpara casele sau au posibilitatea sa foloseasca credit ipotecar. Ei doresc sa-si cumpere casele, ceea ce este foarte util, deoarece banii se reintorc si cu aceste sume putem sa continuam intr-o maniera consistenta programul de locuinte cu caracter social", a spus Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.