Artistul Daniel Gontz, cel care a colorat apa fantanilor din centrul Bucurestiului in luna iunie, a demarat acum un nou proiect inedit. El a marcat cu buline albastre „cladirile urate“din Bucuresti pentru a semnala pericolul estetic care
Artistul Daniel Gontz, cel care a colorat apa fantanilor din centrul Bucurestiului in luna iunie, a demarat acum un nou proiect inedit. El a marcat cu buline albastre „cladirile urate“din Bucuresti pentru a semnala pericolul estetic care ameninta Capitala.

Gontz a explicat diferenta dintre bulinele de cutremur si cele albastre astfel: „Bulinele rosii sunt tipice de seism, cele albastre o sa fie puse pe cladiri urate, in genul sediului Politiei sectorului 1“.

Noua actiune a artistului, realizata in colaborare cu regizoarea Gianina Carbunariu, merge pe aceeasi idee de interventie in spatiul public, inceputa la final de iunie. Atunci, a turnat colorant alimentar in apa fantanilor de pe Bulevardul Unirii, care a devenit „visinie, albastra, verde, capsuna, galben, violet“, pentru a sparge monotonia „orasului asta mult prea gri“.

In vizorul lui Gontz nu se afla doar sediul politiei, ci mai multe cladiri. „Ideea este ca sunt foarte multe cladiri care au aparut in Bucuresti si care pur si simplu sunt urat e. Nici una dintre cladirile vizate de acest proiect nu sunt cladiri vechi, de pe vremea lui Ceausescu, sunt proaspete realizari ale tinerilor arhitecti“, a explicat artistul.

Primaria nu e de acord cu actiunea
Sediul Sectiei de politie nr. 1 a fost insa singurul marcat cu bulina albastra ieri, deoarece primaria nu si-a dat acordul pentru desfasurarea actiunii, a explicat Gontz.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.