Lucrarile pe tronsonul Cimpia Turzii-Cluj Vest de pe Autostrada Transilvania au fost finalizate, pina in luna iulie, in proportie de circa 23%, iar sectiunea Suplacu de Barcau-Bors, in proportie de 7%, ceea ce inseamna un total de 16 km, potrivit unui raport realizat de Compania de Autostrazi, citat de NewsIn.

Pe sectiunea 2B Cimpia Turzii-Cluj Vest (54 km) se executa in acest moment lucrari de terasamente, terenurile necesare fiind achizitionate in proportie de 77%. Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), valoarea lucrarilor pentru acest tronson este de 434 de milioane de euro, iar compania a realizat 22,9% din lucrari, ceea ce reprezinta aproximativ 12 km. Sectiunea Cimpia Turzii-Cluj Vest va fi finalizata in luna februarie a anului 2010, iar tronsonul de 42 km cuprins intre nodurile rutiere Turda si Gilau va fi finalizat in decembrie 2008.

Cel de-al doilea tronson la care se lucreaza este 3C Surplacu de Barcau-Bors (64 km), 53% din terenurile necesare fiind deja achizitionate. „Valoarea lucrarilor pentru aceasta sectiune este de 445 de milioane, iar la finalul lunii iulie 2007 s-au realizat 7% din valoarea lucrarilor", se arata in raportul CNADNR. Practic, Bechtel a lucrat 4,5 km din tronsonul Surplacu de Barcau-Bors. Sectiunea va trece prin judetele Salaj (6 km) si Bihor (58 km), avind trei noduri rutiere - Marghita, Salard si Oradea.