In epistola semnata de directorul executiv al asociatiei, Remus Cernea, se spune ca "posturile publice de radio isi incep si termina programele cu rugaciunea <<Tatal Nostru>> si cu Imnul de stat al Romaniei, lucru care incalca neutralitat
In epistola semnata de directorul executiv al asociatiei, Remus Cernea, se spune ca "posturile publice de radio isi incep si termina programele cu rugaciunea <<Tatal Nostru>> si cu Imnul de stat al Romaniei, lucru care incalca neutralitatea confesionala a statului si acrediteaza ideea ca Romania este un stat religios, in care nu exista o separare dintre stat si biserica". Potrivit scrisorii, statul poate acorda "asistenta" cultelor in conditiile prevazute de lege, dar nu poate "favoriza" vreun cult si nu isi poate asuma prin institutiile sale comportamente prin care sa "altereze sau anuleze" aceasta neutralitate. In plus, Cernea spune ca in Romania locuiesc numerosi cetateni care apartin altor culte decat cele crestine sau care sunt agnostici si atei sau care, impartasind credinta crestina, doresc in acelasi timp o clara separare intre stat si biserica. Remus Cernea s-a remarcat de-a lungul anilor in campaniile anticrestine legate de eliminarea simbolurilor religioase din institutiile de invatamant si impotrivirea fata de ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.