Agentia Nationala a Medicamentului (ANM-n.red.) a reinnoit companiei Terapia Ranbaxy, pentru inca trei ani, certificarea conform standardelor de calitate GMP (Good Manufacturing Practice - n.red) pentru ambele fluxuri de productie ale fabricii din Cl
Agentia Nationala a Medicamentului (ANM-n.red.) a reinnoit companiei Terapia Ranbaxy, pentru inca trei ani, certificarea conform standardelor de calitate GMP (Good Manufacturing Practice - n.red) pentru ambele fluxuri de productie ale fabricii din Cluj."Certificarea a fost obtinuta pentru ambele fluxuri, atat pentru cel de produse sterile cat si pentru cel de produse orale. Aceasta a fost de fapt, in acest an, a treia inspectare de catre ANM a sistemelor noastre de calitate. Inspectiile au vizat diferite zone de productie, atat din Cluj cat si din Bucuresti, si este practic a treia oara cand autoritatea romana recunoaste si certifica standardele acestor sisteme", a declarat Dragos Damian, CEO al Terapia Ranbaxy.Noua recunoastere a conformitatii sistemelor de calitate a liniilor de productie Terapia Ranbaxy din Cluj vine dupa ce, la inceputul acestui an, ANM a recertificat conform standardelor GMP cele doua linii de productie detinute de companie la fabrica din Bucuresti, se arata intr-un comunicat al companiei.Totodata, Terapia Ranbaxy a anuntat la inceputul anului primirea undei verzi din partea ANM pentru eliberarea, respectiv testarea de serii pentru produse farmaceutice fabricate in afara Uniunii Europene. In acelasi timp, operatiunile de productie ale companiei sunt recunoscute ca fiind in conformitate cu normele si reglementarile UE.In luna iunie a anului trecut, Ranbaxy Laboratories Ltd. a anuntat finalizarea procesului de achizitie de catre Ranbaxy Netherlands BV a 96,7% din compania romaneasca de produse generice Terapia SA. Operatiunile combinate ale Terapia Ranbaxy au pus bazele celei mai mari companii de produse generice din Romania. Producatorul farmaceutic Ranbaxy Laboratories, proprietarul Terapia Ranbaxy Cluj-Napoca, a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca a avut vanzari de 66 mil. dolari pe piata romaneasca in primul trimestru, iar cota de piata a crescut la 5,5% in al doilea trimestru, de la 5,4% in primul trimestru. In Romania, Terapia Ranbaxy a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu 50% comparativ cu 2005 si o cota de piata de 5,6%.Pentru acest an, compania a anuntat investitii de zece milioane de dolari pentru continuarea dezvoltarii, cercetarii si mentinerii standardelor la unitatea de productie de medicamente din Cluj-Napoca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.