Tinerii care stau cu chirie de mai mult de cinci ani, in apartamente de la Agentia Nationala de Locuinte (ANL), vor putea incepe, din octombrie, procedurile pentru cumpararea acestora.

Amatorii vor plati pretul pietei, stabilit pe baza unei evaluari. Suma trebuie achitata integral, iar casa nu poate fi instrainata timp de cinci ani. Potrivit ministrului Laszlo Borbely (foto), numarul locuintelor inchiriate in intervalul 2001-2002 si care pot fi vandute acum se ridica la 2.100 de unitati. Pe ele s-ar putea obtine circa 60 milioane euro, potrivit unor calcule estimative, ceea ce ar indica un pret mediu de vanzare de circa 28,6 mii euro.


ATENTIE! Pentru a-si putea achizitiona casa, titularul contractului de inchiriere si membrii familiei sale nu trebuie sa detina o alta locuinta. Chiriasii isi pot cumpara locuintele detinute numai in zona in care isi desfasoara activitatea profesionala. Cei care nu pot sau nu vor sa-si cumpere apartamentele nu vor fi dati afara, insa vor trebui sa negocieze o noua valoare a chiriei.