Secretarul de stat pentru Relatia cu Prefecturile, Victor Paul Dobre, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Deva, ca alegerile europarlamentare vor fi cel tarziu la inceputul lunii decembrie, informeaza Mediafax."Alegerile pentru Parlame
Secretarul de stat pentru Relatia cu Prefecturile, Victor Paul Dobre, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Deva, ca alegerile europarlamentare vor fi cel tarziu la inceputul lunii decembrie, informeaza Mediafax."Alegerile pentru Parlamentul European vor fi la sfarsitul lunii noiembrie sau, cel mai tarziu, la inceputul lunii decembrie. Nu va pot da acum o data fixa. Data va fi stabilita de Guvern dupa consultarea cu reprezentantii partilor politice", a spus Dobre.Potrivit acestuia, procesul electoral pentru alegerile europarlamentare va fi reluat de unde a fost intrerupt. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a solicitat luni Guvernului sa inceapa negocierile cu partidele pentru stabilirea datei alegerilor europarlamentare, democratii propunand organizarea acestui scrutin la sfarsitul lunii octombrie - inceputul lunii noiembrie. El a apreciat ca Guvernul a amanat alegerile europene, sustinand ca cetatenii nu sunt informati pe problematica europeana si nu sunt preocupati de aceste subiecte importante. Videanu a mai spus ca PD vrea ca acest scrutin sa fie organizat in "intervalul rezonabil" de la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie, aratand ca "sunt voci care spun ca, inclusiv la Bruxelles, se incearca amanarea alegerilor pentru PE odata cu alegerile locale de anul viitor". Premierul Calin Popescu Tariceanu a evitat marti sa raspunda cererii adresate Guvernului de reprezentantii Partidului Democrat privind inceperea negocierilor pentru stabilirea datei alegerilor europarlamentare. Atentionat de presa, la Palatul Victoria, ca PD solicita inceperea negocierilor pentru alegerile PE, premierul Tariceanu a intrebat zambind: "Şi?".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.