O firma chineza  va investi circa  150 de milioane de euro in "Nokia Village" din Parcul Industrial Teta-rom III, din comuna Jucu, judetul Cluj, pentru a produce subansamble, a declarat, ieri, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius
O firma chineza va investi circa 150 de milioane de euro in "Nokia Village" din Parcul Industrial Teta-rom III, din comuna Jucu, judetul Cluj, pentru a produce subansamble, a declarat, ieri, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, citat de Mediafax. "Asa cum am avut discutii preliminare cu Nokia, acestea se concretizeaza. Au inceput sa vina furnizorii componentelor care constituie telefonul mobil. Prima firma cu care am avut intalniri, este o importanta firma din China, care va produce unele subansamble si va investi 150 de milioane de euro. Va crea 6.000 de locuri de munca", a afirmat Nicoara. Compania chineza va produce carcase, baterii, aparate foto, tastaturi si ecrane pentru telefoanele mobile. Nicoara sustine ca a discutat cu alte doua companii, iar in septembrie vor fi initiate negocieri cu alte patru firme, de asemenea furnizoare de componente pentru Nokia, din Ungaria, Finlanda si Germania.Investitia Nokia va crea peste 11.000 de locuri de munca permanente si 2.500 sezoniere, si va atrage, in total, circa 300 de milioane de euro de la firmele partenere si furnizorii acestei companii.Compania chineza este interesata si de o alta investitie in judetul Cluj, estimata la 250 milioane de euro, detaliile urmand sa fie stabilite in cursul lunii viitoare. a mai declarat presedintelui Consiliului Judetean Cluj, "Nokia Village" ocupa in Parcul Industrial Tetarom III, din comuna Jucu, judetul Cluj, o suprafata de 90 de hectare. Nokia a primit autorizatia de constructie pentru viitoarea fabrica a companiei in Romania, lucrarile urmand sa inceapa imediat, iar debutul operatiunilor de productie este planificat pentru prima jumatate a anului 2008, a anuntat, vineri, producatorul finlandez de telefoane mobile.La finele lunii martie, Nokia a facut publica intentia companiei de a construi o noua facilitate de productie in Jucu, investitia ridicandu-se la 60 milioane de euro.Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007. Se estimeaza ca numarul angajatilor va ajunge la 3.500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.Grupul finlandez Nokia este unul dintre cei mai importanti jucatori internationali in domeniul telecomunicatiilor si produce o gama larga de dispozitive mobile si echipamente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.