Fara sampanie sau strangeri de mainiNoul ministru al Comunicatiilor, multumit si asaMembrii Guvernului s-au felicitat intre ei  Iuliu Winkler a depus ieri juramantul de investitura ca ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, la Pal
Fara sampanie sau strangeri de mainiNoul ministru al Comunicatiilor, multumit si asaMembrii Guvernului s-au felicitat intre ei Iuliu Winkler a depus ieri juramantul de investitura ca ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Traian Basescu, intr-o ceremonie care a durat trei minute si de la care seful statului a plecat fara sa dea mana cu membrii Guvernului. La Cotroceni au fost prezenti toti membrii Guvernului, mai putin ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian si ministrul Muncii, Paul Pacuraru, informeaza Mediafax. La ceremonie au participat consilieri din cadrul Administratiei prezidentiale, inclusiv Teodor Baconschi. Dupa ce Winkler a rostit juramantul de investitura in functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Basescu a spus ca ii doreste succes. "Poate reusim sa nu mai ratam ceea ce trebuia facut in domeniul dumneavoastra", a adaugat Basescu, precizand ca se refera la listarea pe Bursa a societatii Romtelecom si la accelerarea programelor de e-guvernare. Potrivit sursei citate, seful statului i-a urat inca o data succes lui Winkler, a spus "Buna ziua" si a iesit, fara sa dea mana cu membrii Guvernului si fara sa ciocneasca cu acestia o cupa de sampanie, asa cum se obisnuieste in astfel de momente. Dupa ce Basescu a iesit, membrii Guvernului s-au felicitat intre ei. Winkler a declarat presei la iesire ca mandatul sau se va baza pe continuitate in ceea ce priveste activitatea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si ca va avea in vedere o imbunatatire a fondurilor europene pe domeniul sau, precum si o aprofundare a relatiilor cu mediul de afaceri. Winkler s-a declarat multumit de ceremonie, pentru ca aceasta, chiar daca a fost scurta, si-a indeplinit scopul. Gluma a la Orban: Poate are dureri reumatice Dupa ceremonie, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban a fost intrebat de presa daca i s-a parut ca presedintele era suparat. "Nu ma intereseaza starea sufleteasca a presedintelui, decat in masura in care isi indeplineste atributiile constitutionale. Cred ca era afectat de vremea asta ploioasa, poate are dureri reumatice", a spus Orban. Presedintele Traian Basescu a semnat, inca din 30 iulie, decretele de revocare a lui Zsolt Nagy din functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si de numire in acest post a lui Iuliu Winkler, insa acesta din urma nu si-a putut prelua postul decat dupa ceremonia de depunere a juramantului. La inceputul lunii iunie, presedintele a semnat decretul privind suspendarea lui Zsolt Nagy din functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Interimatul la conducerea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor a fost asigurat de Laszlo Borbely. Zsolt Nagy este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si de tradare prin transmitere de secrete, ambele in concurs.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.