Romanii din Diaspora vin la universitate in Romania. La Izvorul Muresului, Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni - Bucuresti si Centrul European de Studii Covasna - Harghita - Sf. Gheorghe organizeaza cea de-a IX-a editie a Universi
Romanii din Diaspora vin la universitate in Romania. La Izvorul Muresului, Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni - Bucuresti si Centrul European de Studii Covasna - Harghita - Sf. Gheorghe organizeaza cea de-a IX-a editie a Universitatii de Vara Izvoru Muresului.
Editia din acest an va avea loc in perioada 16-19 august, in localitatea cu acelasi nume din judetul Harghita. Evenimentul este organizat sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei si se desfasoara sub titulatura "Romania Europeana si Romanii de Pretutindeni".
Aceasta editie se anunta a fi una foarte interesanta, atat prin prisma parteneriatului anuntat de organizatori cu Departamentul de Stat al Statelor Unite si Ambasada SUA la Bucuresti, cat si datorita invitatilor de prim rang atat din tara, cat si din strainatate.
Pe lista invitatilor apar: Traian Basescu, presedintele Romaniei, Adrian Cioroianu, ministrul de Externe, Tudor Chiuariu, ministrul Justitiei, prof. Eugen Roventa, presedinte fondator Asociatia Profesorilor Universitari Canadiano-Romani din Ontario, Canada, Aurica Bojescu, director al Centrului Bucovinean Independent de Cercetari Actuale, Cernauti, Ucraina etc.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.