Foarte bine dispus, fostul campion mondial a raspuns cu amabilitate la orice intrebare, de fiecare data strecurand si cate o precizare hazlie, care a destins si mai mult atmosfera.   Rusul Boris Spassky, directorul turneului de la Eforie Nor
Foarte bine dispus, fostul campion mondial a raspuns cu amabilitate la orice intrebare, de fiecare data strecurand si cate o precizare hazlie, care a destins si mai mult atmosfera.   Rusul Boris Spassky, directorul turneului de la Eforie Nord, a acaparat ieri festivitatea de deschidere a Openului Romgaz. In cadrul ceremoniei inaugurale, care s-a tinut in foaierul Hotelului Europa, au luat cuvantul: directorul general al Romgaz, Iakob Alexa, directorul Club Alex 2001, organizatorul intrecerii, Dan Mitaru, Nigel Freeman, trezorier FIDE, senatorul Adrian Paunescu si personalitati ale vietii publice locale. "Sunt foarte fericit si mandru ca am prilejul sa deschid un astfel de turneu", a spus Spassky. Referindu-se la precedenta sa vizita in Romania, in 1953, pe cand avea doar 16 ani, cvadriplu campion mondial a declarat cu umor: "Cand am mai fost aici am pierdut la Gheorghiu si tovarasul Stalin traia". Spassky a vorbit in acelasi ton si cand a fost interpelat despre partidele pentru titlul mondial jucate cu americanul Bobby Fischer: "Bobby a castigat, de fapt a batut toata armata sovietica, cu agentii ei secreti cu tot. Deh, era si o lupta politica pe vremea aceea!". Startul competitiei, la care s-au inscris 53 de sportivi, printre care campionul national al Romaniei Constantin Lupulescu si marele maestru international Mihai Suba, s-a dat putin dupa ora pranzului intr-o sala special amenajata din incinta Hotelului Petrolul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.