In ofensiva contra scumpetei, se cere concursul tuturor romanilor. Masurile ce s' au luat, au atins in parte scopul urmarit.Rezistenta unora din elementele recalcitrante va fi invinsa si roadele masurilor luate se vor vadi pentru satisfactia marelui public.
Desigur ca perioada aceasta de tranzitie constituie inca o sursa de neplaceri pentru o parte a populatiei si mai ales un prilej de specula pentru unii intermediari si mai ales oltenii, care aduc zarzavaturi si uneori alimente la domiciliu. Aci interventia autoritatilor e neputincioasa. Nu se poate pune un controlor sau un agent pe langa fiecare. Trebuie ca publicul sa protesteze si sa caute sa aduca la realitate pe speculanti, cerandu-le sa respecte ordonantele comunale, si semnaland organelor in drept cazurile de specula constatate. Actiunea autoritatilor trebuie sa fie secondata de concursul publicului. Altfel toata stradania acestora este inutila. Pe de alta parte credem ca este bine a semnala unele inconvieniente ale actualului regim de aprovizionare a populatiei. Este stiut ca toate masurile de control ce s' au luat pana acum pentru stavilirea scumpetei, au dat gres. Asemenea incercarile facute de a se maximaliza preturile unor produse si alimente socotite de prima necesitate, au dat gres.
Cauza?
Fiindca nu exista nici o ordine in ce priveste modul de alimentare a populatiei din tara si din Capitala. O dezorganizare completa, domneste in raporturile dintre consumatori si negustorii care aprovizioneaza piata cu alimente.
ZIUA, 3 august 1939