VERDE. Un grup de ecologisti a impiedicat ieri continuarea unor lucrari incepute pentru amenajarea Crisului Repede in Oradea. 15 membri ai Centrului Regional de Supraveghere Ecologica, echipati
cu tricouri si pancarte pe care scria "Lasati Crisu
VERDE. Un grup de ecologisti a impiedicat ieri continuarea unor lucrari incepute pentru amenajarea Crisului Repede in Oradea. 15 membri ai Centrului Regional de Supraveghere Ecologica, echipati
cu tricouri si pancarte pe care scria "Lasati Crisul verde!", s-au asezat pe senilele buldozerelor ce urmeaza sa betoneze malurile raului dupa ce copacii din zona vor fi taiati

10:31 - SUPRAVEGHERE
TARGU-MURES. Principalele intersectii din oras sunt monitorizate cu camere video conectate la dispeceratul 112.
ACTIUNE. Sase barbati care fac parte dintr-o retea internationala de falsificatori de carduri au fost retinuti de DIICOT.

10:36 - BANI FALSI
SIBIU. Un sofer de tir a murit in urma coliziunii a doua autotrenuri, produsa pe DN 1, in dreptul localitatii sibiene Apold, motiv pentru care traficul s-a desfasurat pe un singur fir timp de cateva ore. Cele doua tiruri s-au ciocnit, dupa ce unul dintre soferi a incercat sa efectueze o depasire periculoasa in curba.
CONSTANTA. Trei barbati au fost prinsi in flagrant de politistii constanteni in timp ce incercau sa vanda 20.000 de dolari contrafacuti, transmite Mediafax. Politistii cred ca este vorba despre aceleasi persoane care au pus in circulatie in Constanta mai multe bancnote de 100 de lei in ultimele doua luni.


VALEA JIULUI - Ortacii vor avea liber de Ziua Minerului
Minerii care lucreaza in exploatarile de carbune din Valea Jiului vor fi liberi luni, de Ziua Minerului, sarbatorita in toate exploatarile ce apartin de Compania Nationala a Huilei Petrosani, transmite Rompres. "Cu ocazia Zilei Minerului, ortacii din Valea Jiului au beneficiat de o prima in valoare de 400 de lei", a declarat ieri presedintele executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), Marian Holban. Pentru ziua libera, minerii au lucrat in regim normal sambata trecuta. (Monalise Hihn)


FEROVIAR - Lucrarile modifica mersul trenurilor
Din cauza demararii lucrarilor de reabilitare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Campina - Predeal, CFR Calatori anunta ca de luni vor interveni modificari in programul de circulatie a trenurilor de calatori. Trenurile intercity (IC) 532 de la Oardea si 526 de la Arad spre Bucuresti vor circula cu orare modificate. In plus, IC 526 nu mai are in compunere vagoane de Targu-Mures. Informatii suplimentare, la telefon 9521 sau pe site-ul http://www.cfr.ro/calatori/. (Elena Stan)


VALCEA - Flagrant cu un kilogram de heroina
Un barbat din Ramnicu-Valcea a fost prins in flagrant incercand sa vanda peste un kilogram de heroina intr-o benzinarie din oras, iar, cand oamenii legii au intervenit pentru imobilizarea lui, traficantul a incercat sa traga cu un pistol cu gloante de cauciuc. Valceanul Cosmin Roibu avea marfa de la argeseanul Anghel Stefan Anghelescu, care se ocupa cu furnizarea de droguri. Cei doi au fost arestati si risca o pedeapsa cuprinsa intre 10 si 20 de ani de inchisoare, transmite Mediafax. (Alexandra Chivu)


DEFECTIUNE - Iesenii raman fara apa in week-end
Din cauza unei conducte vechi care a cedat joi noaptea, regiile locale vor impune restrictii la furnizarea apei calde si reci in week-end. Intrucat capacitatea de alimentare a orasului a fost afectata timp de trei zile, iesenii au parte de apa rece doar in intervalul orar 5:00-10:00 si 16:00-23:00, apa calda fiind furnizata dupa un program asemanator. Defectiunea afecteaza si alimentarea cu apa a localitatilor Ietcani, Podu Iloaiei si Valea Lupului. Conducerea regiilor promite rezolvarea cat mai rapida a situatiei, cel tarziu pana luni. (Cristinel C. Popa)


BISTRITA-NASAUD - Play-station in penitenciar
Un detinut din Penitenciarul Bistrita se joaca la un play-station cu colegii de celula, acesta fiind singurul care a primit acordul conducerii penitenciarului sa poata folosi jocul electronic in timpul detentei, transmite Mediafax. Potrivit unor surse din cadrul Penitenciarului cu regim inchis Bistrita, mai multi detinuti au facut, de la inceputul anului, cereri prin care au solicitat sa aiba play-station. In schimb, nici unui detinut nu i s-a permis sa foloseasca MP3Player, intrucat multe din aceste aparate au si functie de inregistrare.


IASI - Dosar penal pentru 200 de lei mita
Seful de post din comuna ieseana Lungani, Romica Vasile Lazar, a fost retinut in urma unui flagrant organizat de procurorii DGA pentru luare de mita, transmite Rompres. Seful de post a fost surprins de procurorii DGA in timp ce lua 200 de lei de la un politist comunitar de la aceeasi sectie, pentru rezolvarea unei plangeri. Potrivit anchetatorilor, Lazar si-ar fi santajat colegul, promitandu-i ca in schimbul banilor ii va face pierdut un dosar in care acesta era cercetat pentru amenintare si distrugere.


NEAMT - Lipsa de ser antiviperin in spitale
Nici un spital din judetul Neamt nu are ser antiviperin, aceeasi situatie fiind intalnita si la Serviciul Judetean de Ambulanta si la cel de Salvamont, in ciuda faptului ca salvamontistii nemteni au constatat o prezenta masiva a viperelor negre in zonele montane, chiar si pe traseele turistice. Reprezentantii Spitalului Judetean Neamt au precizat ca de doi ani Institutul Cantacuzino nu mai produce ser antiviperin, iar, in cazul unor muscaturi de serpi veninosi, pacientii sunt tratati cu seruri antialergice.


VASLUI - Locuitorii din Perieni au, in sfarsit, apa
Cei 3.800 de locuitori ai comunei vasluiene Perieni, localitate in care majoritatea fantanilor si izvoarelor au secat din cauza lipsei precipitatiilor, au, incepand de ieri, apa la cismelele stradale, autoritatile reusind astfel dupa luni in sir sa treaca peste criza acuta de apa din zona. Cu o intarziere de peste o luna fata de termenul initial de punere in functiune, investitia a fost finalizata si presupune alimentarea cu apa a intregii localitati printr-un sistem centralizat de 25 de cismele stradale. (Ana Ionascu)


DESCOPERIRE - Ghiulea de tun gasita in Craiova
O ghiulea de tun din primul razboi mondial a fost descoperita joi dupa-amiaza in centrul Craiovei de angajatii unei firme care lucreaza la constructia unei cladiri ce apartine Universitatii din Craiova. "Exista pericolul sa explodeze. Ca orice obiect de munitie, ghiuleaua reprezenta un pericol pentru oamenii din jur. Fiind ingropata in pamant, nu se stia daca este activa sau inactiva. Am depozitat-o intr-o lada cu nisip pana la detonare, ca sa nu existe pericolul exploziei", a explicat George Valceleanu, din cadrul biroului de presa al ISU. (Mihai Gavrila)


BUZAU - Directorul DSVSA, acuzat de nepotism
Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Buzau, Alexandru Iancu, fost prefect, este acuzat ca ar fi impus unor agenti economici sa angajeze rude ori cunostinte de-ale sale pentru a trece cu vederea neregulile constatate in urma unor controale. Directorul Directiei Sanitar-Veterinare Buzau, Alexandru Iancu, neaga ca ar fi avut o astfel de atitudine si sustine ca este "o victima", dupa ce "in urma cu mai multa vreme" a reclamat la Prefectura mai multi agenti economici care comercializau diverse bauturi in conditii improprii.


INSOLIT - Vasluiul a fost invadat de berze
Zeci de berze si cocori au invadat, incepand de joi seara, centrul municipiului Vaslui, in cautare de apa si hrana, iar specialistii spun ca prezenta in numar mare a acestor pasari intr-un mediu urban este nemaiintalnita, fenomenul fiind determinat de seceta, informeaza Mediafax. Majoritatea cardurilor de pasari a poposit pe acoperisurile blocurilor turn din apropierea Pietei Civice a municipiului, unele incepand chiar sa-si construiasca cuiburi pe hornul centralei termice din zona.


PETROSANI - Strivit intre un zid si o masina
Un tanar de 24 de ani din Petrosani a ajuns ieri dupa-amiaza in stare de inconstienta la Spitalul de Urgenta din municipiu, dupa ce a fost strivit intre o autoutilitara si peretele unei cladiri apartinand unui depozit de materiale de constructii. Tanarul se afla pe strada, in zona depozitului, cand a fost surprins de o autoutilitara si strivit intre vehicul si zidul cladirii. Paramedicii SMURD ajunsi la locul accidentului au gasit victima in stare de inconstienta si au transportat-o la spital, aceasta ramanand internata la Sectia de Chirurgie ATI, transmite Mediafax.  MASINI GRELE - Restrictii pe autostrazi Traficul greu pe Autostrada A1 dinspre Pitesti spre Bucuresti, in zona kilometrilor 70 si 73, a fost deviat ieri dupa-amiaza pe DN7 prin Gaesti, aceasta fiind o masura temporara pentru fluidizarea circulatiei. Tot incepand de ieri, de la ora 15:00, masinile cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone au interdictie de circulatie in zilele de vineri, sambata, duminica si de sarbatorile legale, in anumite intervale orare pe tot traseul Drumului European 81, adica Autostrada A2, DN 22C  (Cernavoda - Basarabi) si DN 3  (Basarabi - Constanta).  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.