De la o pierdere de sase milioane de dolari in primul semestru din 2006, rafinaria a ajuns la un profit net de 13 milioane de dolari in aceeasi perioada a acestui an.

Rafinaria Petromidia, detinuta de grupul Rompetrol, a avut, in pri
De la o pierdere de sase milioane de dolari in primul semestru din 2006, rafinaria a ajuns la un profit net de 13 milioane de dolari in aceeasi perioada a acestui an.

Rafinaria Petromidia, detinuta de grupul Rompetrol, a avut, in primul semestru al acestui an, un profit de 13 milioane de dolari, comparativ cu o pierdere de sase milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, conform companiei. Rezultatele raportate sint preliminare, neauditate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de Contabilitate (IFRS).

Grupul Rompetrol a inregistrat, in primul semestru al acestui an (ianuarie-iunie), o cifra de afaceri de 2,79 miliarde de dolari, cu 3% mai mult decit in aceeasi perioada a anului trecut, cind cifra de afaceri era de 2,71 miliarde de dolari. Profitul operational (EBITDA) al grupului a atins 115 milioane de dolari, cu 83% mai mult decit in perioada similara din 2006, cind era de 63 de milioane de dolari, si cu peste 25% mai mare decit suma bugetata la inceputul anului. In acelasi timp, profitul net al grupului a inregistrat o valoare de 21 milioane de dolari, cu 35% mai mare decit in al doilea semestru al anului 2006, cind indica 16 milioane de dolari. Cifra de afaceri inregistrata in al doilea trimestru, la nivel de grup, este de 1,55 miliarde de dolari - o crestere de 12% fata de 1,38 miliarde, anul trecut. Profitul operational al Rompetrol in al doilea trimestru (aprilie-iunie) a crescut cu 35%, ajungind la 74 de milioane de dolari, fata de 55 de milioane, in aceeasi perioada a anului 2006.

La Rompetrol Rafinare, cifra de afaceri consolidata a crescut, in primul semestru, cu 19%, pina la 1,38 miliarde de dolari. Profitul operational consolidat a crescut cu 72%, la 86 de milioane de dolari, fata de 50 de milioane, in aceeasi perioada a anului 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.