Ce poate impiedica un barbat din Marea Britanie sa se insoare cu o catolica? In cazul lui Peter Phillips, o lege din 1701 care prevede ca membrii familiei regale cu drept de succesiune la tronul britanic nu au voie sa-si uneasca destinele cu pers
Ce poate impiedica un barbat din Marea Britanie sa se insoare cu o catolica? In cazul lui Peter Phillips, o lege din 1701 care prevede ca membrii familiei regale cu drept de succesiune la tronul britanic nu au voie sa-si uneasca destinele cu persoane catolice. Astfel ca, dupa ce si-a anuntat intentia de a se casatori cu Autumn Kelly, o canadianca de confesiune catolica, Peter este confruntat cu posibilitatea de a trebui sa renunte la dreptul sau de succesiune la tron sau s-o faca pe Autumn sa imbratiseze confesiunea anglicana.


PRINTUL FARA TITLU. Peter Phillips nu are nici un titlu regal sau nobiliar. Este un personaj extrem de popular in Marea Britanie, insa foarte retras, ducandu-si existenta discreta ca functionar la Banca Regala a Scotiei. Cu toate acestea, bunica lui este nimeni alta decat regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit, iar mama sa este printesa Anne, fiica reginei. In ultimele cinci secole de istorie monarhica in Anglia, precedentul lui Peter nu a mai fost intalnit, el fiind singurul "om de rand" care sa fie totodata membru al familiei regale si al 10-lea in linia de succesiune la Tronul Marii Britanii. La nasterea sa, in 15 noiembrie 1977, printesa Anne a refuzat orice innobilare formala a fiului sau din partea Reginei, dorind sa-i ofere o viata departe de zarva si curiozitatile presei referitoare la membrii familiei regale. Peter este cel mai mare dintre nepotii Elisabetei a II-a. De altfel, unul din unchii lui Peter, regele Eduard al VIII-lea, a abdicat in 1936 pentru a se casatori cu iubirea vietii sale, americanca Wallis Simpson.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.