Nasdaq Stock Market Inc. a anuntat ca va vota in favoarea rezolutiei de sustinere a grupului London Stock Exchange in ceea ce priveste achizitia operatorului bursier italian Borsa Italiana, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Nasdaq detine aproximati
Nasdaq Stock Market Inc. a anuntat ca va vota in favoarea rezolutiei de sustinere a grupului London Stock Exchange in ceea ce priveste achizitia operatorului bursier italian Borsa Italiana, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Nasdaq detine aproximativ 30% din London Stock Exchange (LSE) dupa esuarea unei tentative de preluare a grupului londonez de catre operatorul american. Au existat multe speculatii privind posibilitatea ca Nasdaq sa se opuna preluarii Bursei italiene de catre LSE. London Stock Exchange a declarat in iunie ca a semnat un acord de achizitie a Bursei din Milano pentru aproximativ 1,6 miliarde euro, aceasta fiind ultima dintr-o serie de operatiuni de consolidare ce au marcat pietele bursiere mondiale. Nasdaq a precizat intr-un comunicat ca aceasta tranzactie este una potrivita pentru LSE. In cursul zilei de marti, alti doi importanti actionari ai LSE, Kinetics Asset Management si Horizon Asset Management, au declarat ca vor sustine achizitia Bursei italiene. Bursa americana a declarat ca va vota in favoarea acestei rezolutii cu ocazia intrunirii din 8 august a Consiliului de Administrare a LSE, aceasta rezolutie urmand a permite Bursei londoneze sa finalizeze preluarea Borsa Italiana. LSE planuieste sa ofere actionarilor suma de un miliard de dolari in cazul in care aceasta operatiune va avea succes. Bursele listate au, momentan, o capitalizare de peste 154 miliarde dolari, peste jumatate din aceasta suma fiind reprezentata de bursele nord-americane, Europa contabilizand aproximativ 30%, iar restul fiind rezervat Burselor din regiunea Asia-Pacific. Tendinta de consolidare in industria bursiera este alimentata de necesitatea de a oferi investitorilor posibilitatea de a realiza schimburi pe plan transfontalier, de presiunea pentru reducerea tarifelor de tranzactionare si de aparitia de tehnologie de noua generatie, ce au fortat scaderea preturilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.